LBL 2. divīzijas mačā Ventspils Augstskolas basketbolsiti viesos ar 86:74 pieveica Liepājas lauva 2 komandu. Rezultatīvākais ventspilnieku rindās bija Toms Leimanis ar 29 punktiem.

Spēli aktīvāk sāka mājinieki, uzreiz pārņemot vadību, tomēr ventspilnieki visu laiku spēja neatlaist pretiniekus pārāk tālu rezultātā. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē liepājniekiem tomēr padevās lielāks septiņu punktu izrāviens, kura radīto pārsvaru viesi pilnībā nespēja sadeldēt līdz ceturtdaļas beigām (19:15 mājinieku labā).

Tas gan izdevās otrās ceturtdaļas sākumā, minūtes laikā Lasmanim gūstot četrus punktus un rezultātu izlīdzinot. Liepājnieki vadību gan atguva un prata to turēt līdz pat puslaika beigām, kad ventspilnieki Lasmaņa un Leimaņa pūlēm rezultātu atkal izlīdzināja un pat izvirzījās vadībā. Pats puslaika noslēgums tomēr veiksmīgāk padevās mājiniekiem un līdz ar Šuktera metienu Liepājas komanda pārtraukumā devās ar +3 (34:31). Mājiniekiem 12 punkti Jēkaba Bitenieka kontā, bet viesiem 10 punktus guva Iļja Gromovs.

Otrais puslaiks iesākās ar nelielu liepājnieku pārsvaru – rezultāta starpība sasniedza jau +6. Ventspils komanda gan nepadevās un, galvenokārt Toma Leimaņa un Riharda Lomaža pūlēm, ne tikai prata izlīdzināt rezultātu, bet pat izvirzīties vadībā – trīs ar pusi minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām +4 jau Ventspils Augstskolai. Uz atlikušajām ceturtdaļas minūtēm liepājnieki gan prata saņemties, un pirms ceturtās ceturtdaļas rezultāts bija neizšķirts (56:56).

Pats sākums ceturtdaļai bija līdzīgs, tomēr turpinājumā dominēja viesi. Septiņas minūtes līdz beigām Gromovs panāca jau +9. Ventspils komanda aptuveni šādā līmenī pārsvaru arī prata noturēt līdz spēles beigām, pēdējo ceturtdaļu un līdz ar to visu spēli uzvarot ar +12 (86:74). Uzvarētājiem rezultatīvi bija Toms Leimanis (29 punkti) un Iļja Gromovs (22 punkti). Mājinieku rindās 24 punkti Elvja Endzela kontā.

"Ventspils Augstskola" līdz ar izcīnīja septīto uzvaru deviņās spēlēs, bet liepājniekiem sestais zaudējums deviņās spēlēs.

"Liepājas Lauvas 2" – "Ventspils Augstskola" 74:86 (19:15, 15:16, 22:25, 18:30)

"Ventspils Augstskola": Leimanis 29, Gromovs 22, Lasmanis 14, Lomažs 10, Čavars 6, Štelmahers 2, Pāže 2, Staķavs 1, Blumbergs, Čoders.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: