1.decembra pievakarē Ventspilī iedegs svētku egles, krāsainu spuldzīšu virtenes un dažādus vides objektus – šogad pilsētā mirdzēs jau ierastie svētku rotājumi, bet būs arī jaunas svētku dekorācijas.

Šogad Ventspilī būs izvietotas sešas svētku egles, bet galvenā egle, kā vienmēr, atradīsies Rātslaukumā. Šajā gadā Rātslaukumu rotās no citiem gadiem atšķirīga egle ar jauniem rotājumiem un dinamisku izgaismojumu. Pārējās svētku egles atradīsies Lielajā laukumā, Pārventas centrā, Bērnu pilsētiņā, Bērnu parkā „Fantāzija” un pie Ventspils pilsētas domes.

Savās teritorijās skaistas svētku egles izvietos arī pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības – piemēram, rekonstruētajā Ventspils tirgus laukumā, pie teātra nama „Jūras vārti”, Olimpiskajā centrā „Ventspils”, Livonijas ordeņa pilī un citviet.

 

Pilsētas kokos izkārtotas 3200 spuldzīšu virtenes, kuru kopgarums ir 38,5 km. Koku dekorēšanai izmantotas spuldzīšu virtenes gan baltā, gan sarkanā krāsā. Spuldzīšu izvietošana kokos ir pietiekami laikietilpīga, tāpēc šis darbs uzsākts jau oktobra sākumā.

 

Šajā gadā uzstādīti arī jauni gaismas dekori – izgaismotas kompozīcijas „Rūķis ar dāvanu maisu” izvietotas pie apgaismojuma stabiem Lielā prospekta posmā no Saules ielas līdz pat Bērnu pilsētiņai, savukārt Saules ielā no Lielā prospekta līdz Inženieru ielai ventspilniekus un pilsētas viesus priecēs izgaismotas kompozīcijas „Rūķis uz slēpēm”. Jaunas dekorācijas uzstādītas arī Kuldīgas ielā no Ventspils autoostas līdz Kārļa ielai un Ganību ielā no Kārļa ielas līdz Lielajam prospektam.

 

Pārventas centrā šogad mājvietu būs raduši lieli, telpiski, izgaismoti sniegavīri, savukārt teātra nama „Jūras vārti” apkārtni rotās jauni dekori – svētku dāvanas. Kā katru gadu, pilsētas greznošanā svētkiem maksimāli izmantoti arī visi iepriekšējo gadu dekori – ķekatnieki, sveces, Adventa vainags, stilizētas koka eglītes, kamoli u.c.

 

Pirms vairākiem gadiem Ventspilī iedibināta tradīcija katru gadu atbilstoši ķīniešu horoskopam izgatavot nākamā gada simbolu, un nu jau izgatavoti gandrīz visu gadu simboli – zirgs, gailis, žurka, suns, pūķis, vērsis, trusis, tīģeris, kuriem šogad pievienojas čūska, jo nākamais gads pēc ķīniešu horoskopa ir čūskas gads.

 

Izgatavojot simbolu figūras, parasti tiek piemeklēts atbilstošā gada dzīvnieka pasaku tēls, kuru izveido par telpisku figūru dabīgā lielumā, dekorējot ar krāsainām gaismas virtenēm. Visus šos dekorus izvieto pilsētas Lielajā laukumā, un jaunais nākamā gada simbols tiek uzstādīts tuvāk Lielajam prospektam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: