Ventspils pilsētas dome vērš uzmanību, ka daudzbērnu ģimenes vēl var pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņemšanai 2012. gadā.

Termiņš atvieglojumu saņemšanai par 2012. gadu ir šī gada 30. novembris.

Pamatojoties uz Ventspils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem „Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Ventspils pilsētā fiziskām personām par īpašumiem, kuros netiek veikta saimnieciskā darbība”, šī gada novembrī nodokļa atvieglojumi kopsummā Ls 71.26 piešķirti 6 (sešām) daudzbērnu ģimenēm, kuru aprūpē ir 3 un vairāk bērnu. Kopumā laikā no šī gada jūlija līdz novembrim atvieglojumus saņēmušas jau 34 ģimenes, un kopējā piešķirto atvieglojumu summa veido Ls 587.64 jeb vidēji Ls 17.28 uz vienu ģimeni.

 

Grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos stājās spēkā 2012. gada 1. jūlijā, un tie paredz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu daudzbērnu ģimenēm, kuru aprūpē ir 3 un vairāk bērnu, 50% apmērā no nodokļa par zemi un ēkām, ko ģimene izmanto dzīvošanai.

 

Atvieglojumu saņemšanai vismaz vienam no vecākiem (nodokļa maksātājam) un bērniem (vecumā līdz 19 gadiem ieskaitot) jābūt deklarētiem attiecīgajā īpašumā, kā arī nedrīkst būt nekustamā īpašuma nodokļa parādu Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā. Atvieglojums par zemi tiek piešķirts par platību 1200 m2.

 

Plašāka informācija par iespēju saņemt nekustamā īpašuma atvieglojumus sniegta Ventspils portālā www.ventspils.lv , kur ir pieejama arī īpaši izveidota iesnieguma veidlapa. Informāciju var iegūt arī zvanot Finanšu nodaļai (tālr.63601159) vai vēršoties personīgi Ventspils domē, Jūras ielā 36, Ventspilī, 11.kab.; e-pasts: finanses@ventspils.gov.lv.

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: