Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pasaules gala gaidās

Atceros, ka bērnībā kopā ar brālēniem un māsīcām, paslēpušies zem vecmāmiņas gultas, vakaros stāstījām spoku stāstus – absolūto klasiku par melno roku, klavierēm, melnajām Volgām,kaulainajiem pirkstiņiem un sarkanajiem plankumiem... Pēc pirmā, otrā un trešā stāsta sabijušies bija visi, katrs troksnītis lika sarauties, sirsniņām joņojot neprātīgā ātrumā. Taču pārtraukt baidīšanos nevienam pat prātā nenāca – tik aizraujoši kņudinošas un baisi saldas izjūtas...

Masāža pasīvajiem un slinkajiem

Pēc ilgstoša klusuma tirdzniecības nama Pilskalns otrā stāva logos atkal redzama gaisma. Decembra sākumā bijusī ventspilniece Vija Fogele šeit vērs vaļā skaistumkopšanas salonu, piedāvājot vēl nebijušu pakalpojumu Ventspilī – mehānisko masāžu Rolletic.

2.lpp.Viedoklis: “Ķīļu politika ” laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka.

«Izglītības un zinātnes ministrs ir īsts ķīļu meistars. Pagaidām gan ir sadzīti vien tādi mazi ķīlīši pasniedzēju, pētnieku, ministrijas, augstskolu, skolotāju un vecāku, pilsētu un lauku skolu starpā. Neviens baļķis tā īsti pušu pārplēsts nav, tomēr pēdējais ministrijas priekšlikums ļauj vien apbrīnot sociālantropologa Ķīļa uzticību sabiedrības saprātam.»

3.lpp.

Varēs laulāties visur

Saeima beidzot mainījusi novecojušās normas, kas noteica, ka mēnesi pirms laulībām tās publiski jāizsludina, kā arī devusi jaunajam pārim likumīgu iespēju pašiem izvēlēties laulību vietu. Tagad savienību noslēgt varēs ne vien zagsā un baznīcā, bet arī skaistā pļavā vai jūrmalā.

Sākas Adventa laiks

Četras nedēļas pirms Kristus dzimšanas sauc par Adventa jeb gaidīšanas un pārdomu laiku. Tas mums dots, lai sagatavotu Pestītāja dzimšanai.

Šķērsojot ielu, izraisa sastrēgumu

Kāds piedzēries vīrietis, šķērsojot Lielo prospektu tam neparedzētā vietā, izraisījis ceļu satiksmes negadījumu un pamatīgu sastrēgumu. Kā par brīnumu gājējs pats necieta.

Iededzinās Ziemassvētku rotājumus

Rīt Rātslaukumā, plkst. 17 tiks iededzināta Ventspils galvenā egle. Līdz ar to iemirdzēsies arī pārējās piecas meža skaistules dažādās pilsētas vietās, kā arī spuldzīšu virtenes, rotājumi pie apgaismojum stabiem, tiltiem, ielās un parkos.

4.lpp.Izglītība. Ministra reformu vīzija

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis nācis klajā ar iecerēto reformu plānu, kurā ieskicē, kādas pārmaiņas tuvāko trīs gadu laikā piedzīvos skolēni un pedagogi.

Nākotnē strādās Ventspilī

Mūsu pilsētas skolu audzēkņi šonedēļ aktīvi piedalījās dažādos karjeras nedēļas pasākumos. Skolēnus laipni uzņēma arī Ventspils Tehnikums.

5.lpp. – 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Pieci pasaules gala scenāriji

Vaicāts par 21. decembri – vai šajā datumā varētu pienākt pasaules gals, Ivars Šmelds, Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centra vadošais pētnieks, fizikas doktors atbild pavisam īsi: «Šis nav ne pirmais, ne pēdējais pasaules gals, ko piedzīvojam. Pasaules gala un tā gaidīšanas ideja nav nekas jauns.»

Iespaidīgu izmēru vimba

Diviem ventspilniekiem gājiens uz Ventu ar gruntenēm pēc vēdzelēm beidzies ar iespaidīgu izmēru vimbas noķeršanu, kas teju vai ļāva labot kādu senu Latvijas rekordu.

8.lpp. Sports. Junioriem piektā vieta otrajā posmā

Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē norisinājās Ziemeļeiropas Jaunatnes basketbola līgas otrā posma sacensības, kurās piekto vietu astoņu vienību konkurencē izcīnīja sporta skolas Spars juniori (1993. dz.g. un jaunāki).

Puķītim un Krūzbergam sudrabs Polijā

Ventspils šorttrekisti ar teicamiem un ne tik labiem panākumiem startējuši

EVO kausa otrā posma sacensībās Polijā, Belostokā, un izcīnījuši trīs

godalgas (divas sudraba un vienu bronzas).

Telpu futbolisti dosies uz Kuldīgu pēc zelta

Kuldīgas atklātajā čempionātā telpu futbolā trešo sezonu startēs VTO spēlētāji, kuru mērķis pēc izcīnītajām bronzas un sudraba medaļām šosezon ir tikai viens – iegūt pirmo vietu.

9.lpp. Darbs un nauda. Smaids atrisina jebkuru grūtību

Katra uzņēmuma spēks slēpjas nevis iekārtās un tehnoloģijās, bet cilvēkos, kas darbina gan tehnoloģijas, gan iekārtas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: