Lai apzinātu paveikto un veidotu vienotu Kurzemes bibliotēku digitālo resursu veidošanas un izmantošanas koncepciju, ceturtdien Galvenajā bibliotēkā norisināsies Kurzemes bibliotekāru konference „Kultūras mantojums digitālā vidē. No idejas līdz lietotājam”.

Konferences mērķis ir novērtēt Latvijas bibliotēkās īstenotos projektus nacionālā kultūras mantojuma digitalizācijā, uzklausīt ekspertu viedokļus par kvalitatīvu digitālu novadpētniecības kolekciju radīšanu, kā arī izzināt digitālo resursu lietotājus, viņu vajadzības un informācijas piekļuves ceļus, ieguvumus.

 

Konferences tematika sasaucas ar Valsts pētniecības programmas „Nacionālā identitāte” apakšprojektu “Nacionālā identitāte digitālajā vidē”. Tās mērķis ir apgūt un pilnveidot Latvijas atmiņas institūciju - muzeju, arhīvu, bibliotēku - veidotās kultūras mantojuma digitālās kolekcijas u.c. digitālos resursus, lai tie palīdzētu veidot un attīstīt nacionālo identitāti.

 

Konferences referentu vidū ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Informācijas un bibliotēku studiju nodaļas pasniedzējas – doc. B. Holma, doc. L. Krūmiņa, Dr.philol. B. Mūze, Lielbritānijas Latviešu dokumentācijas centra un arhīva vadītāja I. Auziņa-Smita, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs U. Zariņš, LNB Digitālās bibliotēkas Letonica projekta Zudusī Latvija projekta vadītāja G. Zalcmane, foto vēsturnieks P. Korsaks, interneta cilvēkziņu un kultūras enciklopēdijas www.nekropole.info veidotāji A. Borovkovs un A. Brūvelis.

 

Savukārt Ventspils, Kuldīgas, Liepājas, Talsu, Saldus, Tukuma bibliotēkas demonstrēs savu veikumu digitālo kolekciju veidošanā, dalīsies pieredzē un nākotnes iecerēs, bet E. Apse, J. Presņikovs, I. Heniņš konferences dalībniekus iepazīstinās ar paveikto Ventspils amatieru kinoarhīva apzināšanā un saglabāšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: