„„Ventspils nafta” termināls” (VNT) EBITDA* peļņa 9 mēnešos ir 10,3 miljoni latu, kas ir par 6% lielāka nekā identiskā periodā pērn. Uzņēmums plāno gadu beigt ar 12,8 miljonu latu lielu EBITDA.

Šī gada 9 mēnešos par 5% pieauguši arī ieņēmumi no pārkraušanas, sasniedzot 20,2 miljonus latu. Uzņēmums prognozē, ka arī gadu izdosies pabeigt ar labākiem rezultātiem nekā pērn un sagaida apmēram 26,8 miljonus latu lielu apgrozījumu no naftas produktu pārkraušanas.

 

„Mūsu šīgada ieņēmumus ir pozitīvi ietekmējis pārkrauto naftas produktu apjoma pieaugums. Šī gada aprīlī mūsu pārkraušanas apjomi pārsniedza 10 gadu rekordu – vienā mēnesī pārkrāvām 1,4 miljonus tonnu naftas produktu, ievērojot visas drošības prasības, un šis fantastiskais sasniegums bija iespējams tikai pateicoties visu mūsu darbinieku kopējiem pūliņiem,” uzņēmuma biznesa snieguma prezentācijā skaidro VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs (Lars Pantzlaff).

 

Šī gada 10 mēnešos VNT pārkrāvis 10,50 miljonus tonnu naftas produktu, kas ir par 9% vairāk nekā identiskā laika posmā 2011. gadā, kad tika pārkrauti 9,64 miljoni tonnu. Gandrīz līdzvērtīgu produktu daudzumu esam saņēmuši pa cauruļvadu un dzelzceļu, savukārt pa jūru tika piegādāti tikai nelieli apjomi.

 

„Lai uzņēmums varētu veiksmīgi attīstīties un saglabātu vadošā naftas termināla statusu Baltijas valstīs, pēdējo gadu laikā esam ieguldījuši ievērojamas summas uzņēmuma pamatlīdzekļos – 3 gadu laikā ieguldīti 16 miljoni latu. Vērienīga modernizācijas projekta ietvaros esam nodevuši ekspluatācijā jaunas sūkņu stacijas, kas ļauj mums palielināt tehnoloģisko elastīgumu, samazinot elektroenerģijas patēriņu un nodrošinot pilnībā automatizētu produktu plūsmu,” turpina Panclafs.

 

Iezīmējot VNT nākotnes perspektīvas, Panclafs uzver, ka ir „svarīgi pievērst lielu uzmanību sadarbībai ar citiem uzņēmumiem Ventspils brīvostā un meklēt veidus, kā piedāvāt klientiem kopējus pakalpojumus, lai palielinātu efektivitāti. Tas ļautu optimizēt ne tikai VNT, bet arī citu iesaistīto uzņēmumu darbību, stiprinot arī Ventspils Brīvostas pozīcijas, jo tajā darbotos veiksmīgi tranzīta uzņēmumi.”

 

*EBITDA – peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: