Sestdien Baltijas Basketbola līgas turnīrā tiksies A grupas līdervienības – basketbola klubs "Ventspils" viesosies pie "Siauliai/Triobet" basketbolistiem. Abas komandas līdz šim aizvadījušas pa sešiem mačiem, taču lietuvieši tajos piedzīvojuši arī vienu zaudējumu, kamēr ventspilniekiem neveiksmju nav.

Varbūt vārds "dērbijs" šo abu komandu mačam nē īsti piestāv, tomēr savstarpējo attiecību skaidrošanai ir pamatīgi sena vēsture, turklāt šī mačošanās allaž bijusi principiāla. Pilnīgi noteikti, tā tas būs arī tagad. Galu galā, pirmajā abu komandu spēlē uzvarēja BK "Ventspils", bet "Siauliai" tas ir līdz šim vienīgais zaudējums sezonā.

Ventspilī lielāko daļu pirmā puslaika vadībā turējās viesi, tomēr pēdējās trīs minūtēs ventspilnieki sāncenšiem ļāva gūt vien punktu, neslēdzot puslaiku savā labā 42:39. Otrā puslaika sākumā uz brīdi vadībā atkal tika lietuvieši, taču BK "Ventspils" ātri atguva vadību un nosargāja to līdz mača beigām – 83:75.

Savu līdz šim rezultatīvāko spēli Ventspils komandas rindās tieši pret "Siauliai" aizvadīja Sandis Valters, gūstot 18 punktus (viņam arī sešas atlēkušās bumbas), bet viesiem 21 punktu guva Aurims Kieza. Baltijas līgā kopumā 30 gadus vecais Kieza gan ir tikai trešais labākais punktu guvējs savā komandā (arī viens no labākajiem cīnītājiem par atlēkušajām bumbām), bet pirmie divi ir Laurins Samenass (14,2) un Senegālas centrs Papa Dia (13). Visai ievērojamu pienesumu komandai sarūpē arī bijušais BK "Ventspils" centrs Sauļus Kuzminsks, kura rēķinā vidēji mačā ir 7,2 punkti un sešas atlēkušās bumbas. Lietuvas čempionātā ("Siauliai" 4 uzvaras, 4 spēlēs) šie rādītāji Kuzminskam ir pieticīgāki, bet līderu trio gan ir tieši tas pats.

Ventspilniekiem uz Šauļiem jādodas bez Akseļa Vairoga ierindā, bet pārējiem labākajiem spēkiem jābūt kaujas gatavībā. Labākajiem spēkiem derētu arī nodemonstrēt labāko spēli, lai ne tikai saglabātu labu garastāvokli, kas noteikti būs nepieciešams visai garajā izbraukumu sērijā, bet arī turpinātu panākumu virkni. Šobrīd dažādos turnīros kopā BK "Ventspils" basketbolisti uzvarējuši jau piecos mačs pēc kārtas, bet bez mača Šauļos izbraukumā vēl būs jāaizvada trīs mači – ar abiem zviedriem FIBA Izaicinājuma kausā un VEF "Aldaris" LBL.

Bez mača Šauļos ventspilniekiem pirmajā posmā vēl atlikušas trīs spēles, kas tiks izspēlētās jau decembrī – BK "Ventspils" savā laukumā uzņems "Rapla" basketbolistus (1.12) un divas reizes Kazahstānas "Barys" (14.12 un 16.12). 

Mača sākums Šauļos pulksten 17 un tā tiešraidi nodrošinās Lietuvas basketbola portāls basketnews.lt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: