Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja 2013. gada budžeta projektu un nolēma virzīt to izskatīšanai rītdienas Saeimas sēdē.

Saeimas komisija, vērtējot priekšlikumus nākamā gada budžetam, pārsvarā pieņēma lēmumus atbilstoši iepriekšpaustajai valdības pozīcijai, proti, atbalstīti tika tie priekšlikumi, kurus iepriekš akceptēja arī Ministru kabinets.

Tomēr atbalstīti arī vairāki ierosinājumi, kuri iepriekš neguva atbalstu valdībā, kā arī komisija tālāk virza dažus jaunus priekšlikumus.

Deputāti atbalstīja ierosinājumu piešķirt 80 000 latu, lai nodrošinātu līdzfinansējumu nevalstiskā sektora attīstības programmu un projektu īstenošanai, komisija arī atbalstīja priekšlikumu par 100 000 latu piešķiršanu komandu sporta veidiem, kā arī atbalstīja ieceri piešķirt 50 000 latu Ventspils Augstskolai kā līdzfinansējumu projekta veikšanai, kas paredz Latvijas pirmā satelīta "Venta-1" palaišanu.

Saeimas komisija atbalstīja 36 000 latu piešķiršanu Dailes teātrim materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai. Komisija arī atbalstīja priekšlikumu piešķirt finansējumu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) monitoringa centra kapacitātes palielināšanai, kas paredz trīs darba vietu izveidi, tāpat deputāti atbalstīja 12 801 lata piešķiršanu Latvijas Radio korespondentes birojam Briselē, kā arī vēl 50 000 latu Latvijas Radio autortiesību maksājumu apmaksai.

Tāpat komisijas deputāti atbalstīja apvienības "Saskaņas centrs" (SC) frakcijas priekšsēdētāja vietnieka Valērija Agešina priekšlikumus par finansējuma piešķiršanu dažādām Liepājas skolām 66 894 latu apmērā, kurus iepriekš neatbalstīja valdība.

Saeimas komisijas deputāti arī uzskata, ka nepieciešams piešķirt 40 000 latu Zilupes pašvaldībai, kas būtu līdzfinansējums siltuma sistēmas rekonstrukcijai, tāpat deputāti arī atsaukušies lūgumam par 10 000 latu piešķiršanu, kas nepieciešami PSRS okupācijas zaudējumu aprēķināšanai izveidotās komisijas darbības atjaunošanai. Vēl komisijas deputāti atbalstīta ierosinājumu piešķirt 25 000 latu, lai bērni no reģioniem un mazākumtautību skolām varētu apmeklēt Leļļu teātri.

Tāpat 1,6 miljoni latu no VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" dividendēm tiks novirzīti, lai nodrošinātu autoceļu tīkla sakārtošanu un Latgales attīstības programmas realizāciju 2013.gadā.

Nākamā gada budžetu otrajā un galīgajā lasījumā plānots pieņemt rīt, 15.novambrī, Saeimas plenārsēdē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: