Pilsētā pēc iedzīvotāju ierosinājuma uzstādītas speciāli suņu ekskrementu savākšanai domātas atkritumu urnas ar speciālu aprīkojumu – urnu apakšējā daļā ievietoti speciāli maisiņi suņu ekskrementu savākšanai, kas var labi noderēt, ja cilvēki, izvedot pastaigāties savu suni, ir aizmirsuši šādus maisiņus mājās.

Darbs pie speciālu suņu ekskrementu savākšanas atkritumu urnu izvēles un uzstādīšanas Ventspils pilsētā aizsākās pagājušā gada nogalē pēc iedzīvotāju ierosinājuma. Vispirms tika veikta iedzīvotāju aptauja, kurā ventspilnieki izteica viedokļus par to, kuras ir iecienītākās pastaigu vietas ar suņiem un kur attiecīgi būtu nepieciešams šādas urnas uzstādīt.

 

Pēc tam jautājums vairākkārt skatīts Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijā – gan iespējamie urnu paraugi, to funkcionalitāte un praktiskums, gan arī jautājums par to izvietojumu pilsētā, ņemot vērā iedzīvotāju aptaujā minētās visbiežāk iecienītās pastaigu vietas ar suņiem.

 

Kopumā šobrīd uzstādītas 22 specializētās atkritumu urnas dažādās pilsētas iedzīvotāju biežāk ieteiktajās vietās – pie suņu pastaigu laukumiem, Zviedru valnī, Riņķa ielā aiz deviņstāvu māju rajona, Reņķa dārzā, Tilta dārzā, Sarkanmuižas dambī, pie Pārventas Mežaparka, Pārventas centrā u.c.

 

Saskaņā ar Ventspils pilsētas saistošiem noteikumiem Nr.6 „Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Ventspils pilsētā” nav pieļaujams, ka, pastaigājoties ar suņiem, tie aiz sevis atstāj netīrību, tādēļ Ventspils pilsētas pašvaldība rada iespēju cilvēkiem vienkāršāk un ērtāk radušos atkritumus savākt.

 

Ventspils pilsētas pašvaldība pateicas iedzīvotājiem par ierosinājumu un aicina ventspilniekus izmantot uzstādīto speciālo atkritumu urnu piedāvātās iespējas, kā arī paust viedokli par to, kurās vietās pilsētā vēl būtu nākotnē nepieciešams uzstādīt šādas urnas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: