Šonedēļ Ventspilī sāk demonstrēt jauno latviešu spēlfilmu "Sapņu komanda 1935", kuras vienu seansu izpircis Basketbola klubs "Ventspils", lai dotu iespēju filmu par Latvijas basketbola vēstures nozīmīgu lappusi noskatīties sporta skolas "Spars" jaunajiem basketbolistiem.

"Gribam parādīt jaunajiem basketbolistiem, ko iespējams sasniegt ar gribasspēku, attieksmi un arī drosmi. Mūsdienās svarīgākās ir materiālās vērtības, bet šajā filmā lieliski tiek parādīts, ka lielas lietas var izdarīt arī tad, ja negatavojies tajos labākajos apstākļos. Varbūt kādam jaunajam basketbolistam tas tiešām paliks sirdī," skaidro BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Basketbola klubs uz kinofilmas pirmo seansu plāno aizvest aptuveni 120 basketbola nodaļas audzēkņu, kuriem nu būs iespējams iepazīties ar Latvijas basketbolistu gatavošanos pirmajam Eiropas čempionātā un triumfu tajā.

Aigara Graubas režisētā filma Sapņu komanda 1935 stāsta par Latvijas komandas gatavošanos pirmajam Eiropas basketbola čempionātam un dalību tajā. Tolaik tā bija jauna un mazpazīstama sporta spēle, komandas līdz šim nebija savstarpēji tikušās, bet uzvarēt vēlējās katra no tām. Komandas treneris ir pārliecināts, ka basketbols var apvienot kopīgam mērķim visdažādāko interešu un ambīciju cilvēkus. Ceļā uz čempionātu jāpārvar pārpratumi, intrigas un nebūšanas.

bkventspils.lv

Publicitātes foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: