Rīgā notika tās domes atklātās sacensības rudens krosā, kas reizē bija arī Latvijas izlases atlases sacīkstes startam Eiropas krosa čempionātā, kas norisināsies šā gada 9. decembrī Ungārijā, Debrecenā.

Lieliski sacensības aizvadīja Līga Jansone, viena no mūsu labākajām garo distanču skrējējām, kas izcīnīja uzvaru junioru konkurencē, tādējādi kvalificējoties arī Eiropas krosa čempionātam. Jāpiebilst, ka šis Jansonei nebūs pirmais Eiropas krosa čempionāts, jo viņa Latvijas izlases sastāvā tajā startēja arī pagājušajā gadā.
 
Iepriekšējā čempionātā, kas notika Velenjē, viņa junioru konkurencē izcīnīja 89. vietu 3,970 kilometru skrējienā (rezultāts – 16 minūtes un 4 sekundes). Turklāt toreiz Līga bija viena no jaunākajām sacīkšu dalībniecēm, tāpēc tikai šogad būs viņas īstie mači, kuros jāpacenšas sasniegt ievērojami labākus rezultātus.
 
Rīgas domes rudens krosā augstvērtīgus rezultātus uzrādīja vēl vairāki mūsu skrējēji – Rodrigo Būmeisters, Aija Pūsepa, Deniss Voroncovs un Ilze Urtāne, kas bija vieni no ātrākajiem Latvijas skrējējiem savās vecuma grupās. 
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: