Reaģējot uz rakstu laikrakstā Ventas Balss par pusdienu maksu Ventspils un citu pilsētas skolās, domes Ekonomikas un budžeta komisijā izanalizēta situācija mūsu pilsētā un pieņemts lēmums samazināt komplekso pusdienu cenu.

Komisijā izanalizēja ievērojamo cenu par kompleksajām pusdienām Ventspilī (jaunāko klašu audzēkņiem 1,20 lati, vecākajām klasēm 1,40 lati), secinot, ka tādu to padara noteikumiem atbilstošas maltītes nodrošināšana. Mūsu pilsētas skolēniem piedāvātās kompleksās pusdienas tiešām ir atbilstoši sabalansētas, taču tas prasa visai lielus tēriņus. «Izanalizējām arī to, kādas ir šo pusdienu ražotāju izmaksas, lai noskaidrotu, vai kādam neveidoja ne ar ko nepamatota pelņa. Noskaidrojām, ka nekā tāda nav, tātad šeit samazināt pusdienu cenu nav iespējams,» skaidro pašvaldības vadītājs Aivars Lembergs.

 

Tāpat tikai veikts pētījums par to, cik bērnu izmanto kompleksās pusdienas un vispār ēd skolā, un tā rezultāti arī izrādījās pārsteidzoši. Vien 27% procenti skolēnu ēd kompleksās pusdienas, taču šis skaits ir tuvu tam, cik saņem brīvpusdienas. Vēl 18% pērk silto ēdienu bufetē, līdz ar to nesaņemot pilnībā visas nepieciešamās uzturvielas. Lielākā daļa – vairāk nekā 50% – ēd no mājās līdzi paņemto ēdienu.

 

«Izanalizējot visus šos jautājumus un arī izvērtējot šī brīža kopējo maksātspēju, komisijā nospriedām virzīt apstiprināšanai domes sēdē lēmumu par komplekso pusdienu cenas samazināšanu,» informē Lembergs. Lēmums jāapstiprina domes sēdē, kas notiks 9. novembrī. Ja balsojums būs pozitīvs, pašvaldība dotēs skolēnu pusdiena, katrā ēdienu reizē katram skolēnam piemaksājot 40 santīmus. Līdz ar to audzēkņiem pusdienas izmaksāt 80 santīmus un 1 latu, atkarība no apmeklējamās klases.

 

Pēc vairākiem mēnešiem situācija tiks analizēta vēlreiz, lai noskaidrotu, kā mainījušās skolēnu pusdienošanas paradumi. 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: