Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā BK "Ventspils" basketbolisti pārliecinoši ar 100:65 viesos pieveica "Turības" komandu, tā izcīnot trešo uzvaru tik pat līgas spēlēs.

Komandas mačus sāka ar kļūdām, tomēr pirmās minūtes izskaņā mača rezultāts tika atklāts – precīzi meta mājinieks Mikus Sokolovs. Viesi atbildēja ar septiņiem Lejasmeiera punktiem pēc kārtas, bet ceturtdaļas vidū BK ” Ventspils” bija vadībā 9:4. Abām komandām pamatīgi kliboja metienu precizitāte, bet ventspilnieki, kas spēlēja ne tikai bez Jāņa Timmas, bet arī Akseļa Vairoga, rūpes sagādāja arī divas ātrās Donalds Simsa piezīmes. Tomēr jau mača sākumā nodemonstrēto trāpīgu prata saglabāt Lejasmeirs, kurš ceturtdaļas izskaņā atpūsties devās jau ar 11 punktiem pūrā, kad tablo rādīja 15:6. Pirmās desmit minūtes BK ” Ventspils” noslēdza jau ar 15 punktu pārsvaru – 21:6.

Otrā puslaika sākuma ventspilnieki saglabāja 15 punktu pārsvaru, tiesa aizsardzības groži bija nedaudz atslābuši, un sāncenši punktus guvu vieglāk, nekā pirmajā ceturtdaļā. Acīmredzot tieši tas bija par iemeslu, lai tieši Roberts Štelmahers, tuvojoties ceturtdaļas vidum, sauktu savējos uz apspriedi. Efekts bija tūlītējs – seši punkti pēc kārtas un 19 punktu pārsvars 34:15. Tik par pārliecinoši turpināt gan neizdevās, tomēr Sanda Valtera metiens puslaika izskaņā komandai atpūsties ļāva doties ar 20 punktu pārsvaru – 44:24.

Lai cerētu izlīdzināt spēli un sadeldēt mīnusus, Turības komandai bija jātiek skaidrībā, kā samazināt kļūdu skaitu - 11 vienā puslaikā tomēr ir par daudz. Neļaujot sāncenšiem pat padomāt par to, kā būtu, ja būtu, ventspilnieki otro puslaiku sāka ar diviem tālmetieniem pēc kārtas. Tiesa, ” Turība” atbildēja ar to pašu. Līdzīga spēkošanās risinājās arī līdz ceturtdaļas beigām, turklāt ar vienu punktu uzvarēt to pat izdevās mājiniekiem – 64:45 pēc trim ceturtdaļām ventspilnieku labā.

 
 

Pēdējās ceturtdaļas sākums izvērsās par tālmetienu un bumbas triecienu konkursu – no augšas lika Zaķis, tālmetienus realizēja students Sokolovs un vairāki ventspilnieki. Četras minūtes un 38 sekundes līdz mača beigām Zaķis ar vienkāršāku metienu pirmo reizi panāca 30 punktu pārsvaru 85:55. Pie šādiem plusiem BK Ventspils tomēr neapstājās un sasniedza arī 100 punktu robežu – minūti līdz mača beigām Tīls ar soda metienu panāca 100:62. Visā mačā ventspilniekiem uzvara 100:65.

Turība - Ventspils 65:100 (6:21, 18:23, 21:20, 20:36)
Ventspils: Lejasmeiers 15, Pinete 14, Zaķis 14, Tīls 13 (7ab), Meiers 12 (6ab), Valters 8 (7ab), Laksa 8, Bērziņš 5, Jonāts 5, Simss 4 (6rp)

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: