Otro panākumu Aldaris Latvijas Basketbola līgā izcīnījuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos pārliecinoši ar 92:63 apspēlēja līgas debitantus BK "Jēkabpils". 

Mača sākumā pēc diviem Mārtiņa Meiera un viena Donalda Simsa metieniem ventspilnieki izvirzījās vadībā 6:0 un līdz ceturtdaļas vidum šādus plusus arī saglabāja. Pēc Toda Obraiena un Oskara Virša precīzajiem metieniem mājinieki samazināja viesu pārsvaru līdz 11:8, taču vēl tuvāk tikt nespēja. Pusotru minūti līdz pirmajam pārtraukumam Mihaļs Hlebovickis ar tālmetienu pietuvināja BK ″Jēkabpils″ līdz 18:22, tomēr arī ceturtdaļas izskaņa piederēja visiem – 27:19 BK ″Ventspils″ labā.

Otro ceturtdaļu ventspilnieki iesāka vēl iespaidīgāk, gūstot desmit punktus pēc kārtas, bet galvenie izrāviena organizatori bija Mārtiņš Meiers un Akselis Vairogs, kura aktīvi un precīzi darbojās abos laukuma galos. Jēkabpilieši uzbruka diezgan sasteigti un haotiski (iespējams, tā rīkoties lika viesu aizsardzība), efektu nedeva arī mēģinājums ″papresēt″ sāncenšus pa visu laukumu, un BK ″Ventspils″ pārsvars turpināja pieaugt.

Puslaika beigas ventspilnieki gan aizvadīja Zvaigžņu spēļu ritmā, uzbrūkot ātri un centās nospēlēt skaisti, kas ne vienmēr deva rezultātu. Pēdējās sekundēs visiem gan izdevās tikt pat pie vairāk nekā 20 punktu pārsvara – Vernons Tīls, pirmo reizi parādījies laukumā četras sekundes līdz puslaika beigām, līdz ar beigu signālu realizēja divu punktu vērtu metienu, panākot 49:28.

Pēc lielās atpūtas ļoti apņēmīgi maču atsāka mājinieki, ar PJ Hila un Obraiena pūlēm deldējot savus mīnusus. Palīdzīgu roku mājiniekiem sniedza arī viesi, kļūdoties metienos, saņemot piezīmes uzbrukumā un ļaujot jēkabpiliešiem pietuvoties. Trīsarpus minūtes līdz ceturtdaļas beigām komandas šķīra vien 12 punkti un Roberts Štelmahers sauca komandu uz minūtes apspriedi. Uz brīdi tas tiešām deva efektu, taču pilnībā atgūties vēl neizdevās, turklāt vēl arī sekoja komandas tehniskā piezīme... Pēc 30 minūšu spēles komandas šķīra vien 12 punktu (62:50), kas nozīmēja, ka šajā spēlē viss vēl ir iespējams.

 

Tomēr Štelmahera padotie nebija noskaņoti tālākajā izbraukuma mačā LBL pieļaut intriģējošas mača beigas. Pēdējo ceturtdaļu komanda sāka ar izrāvienu 8:2, bet mājinieku spēli nespēja uzlabot arī minūtes pārtraukumā. Ceturtdaļas vidū komandas šķīra jau 23 punkti – 77:54. Skanot spēles beigu signālam, BK ″Ventspils″ plusi bija vēl iespaidīgāki – 92:63.

Jēkabpils – Ventspils 63:92 (19:27, 9:22, 22:13, 13:30)
Ventspils: Timma 17 (6), Vairogs 16, Meiers 14, Laksa 14, Lejasmeiers 9, Simss 7 (9rp), Valters 5, Bērziņš 4, Tīls 4, Jonāts 2, Pinete

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: