Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspilī mācās turku studenti

Deviņi turku studenti uzsākuši mācības Ventspils Augstskolā. Viņi ir apmierināti ar sniegto zināšanu kvalitāti un izbauda mierīgo un kluso pilsētu. Erdi (attēlā no kreisās), Ali, Erasmus programmas kūrētāja Liene Liepiņa un Bura, kā arī pārējie turku jaunieši ir kā viena ģimene.

Gruzd pilsētas domes ēka

Būvstrādnieka neuzmanības dēļ gandrīz nosvilusi domes ēka. Incidents noticis jau pēc darba dienas beigām, tādēļ pašvaldības darbiniekiem liels satraukums nav bijis jāpiedzīvo.

2.lpp. Viedoklis: “Nedēļu bez nekā”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ir tāds teiciens, ka apetīte aug ēdot, ko gandrīz ikviens ir pārbaudījis vai nu caur vēderu, vai kādu citu pieredzi savā dzīvē. Pašlaik notiek ļoti sīva politiska cīņa starp valdību un pašvaldību par naudas sadali, kur valdība ir tā, kurai no labas dzīves ir izstaipījies vēders. Valdība cīnās par naudu, kuru faktiski pašvaldības krīzes laikā bija aizdevušas valdībai, lai valstij nevajadzētu bankrotēt vai iestigt vēl lielākos aizdevumos.»

3.lpp.

Sieram veltīta Meistara diena

Ar 13 Latvijā ražota siera šķirņu izgaršošanu un pazīstamā pavāra Ulda Kreba vadībā audzēkņu gatavoto siera ēdienu degustēšanu, ar lekciju un filmu par piena ēdieniem un sieriem vakar Ventspils Tehnikumā noritējaMeistara dienakoorganizēja biedrība Siera klubs.

Lidos helikopteri, brauks bruņutehnika

Ja novadā redzat braucam bruņutehniku vai jūs iztraucē lidojoši helikopteri, nesatraucaties – nekas slikts nav noticis, notiek mācības.

Neatbalsta pensionārus

Vakar Saeimas sēdē koalīcija neatbalstīja priekšlikumu, kas paredzēja nākamajā gadā veikt mazo pensiju indeksāciju. Zaļo un Zemnieku savienības rosinātos grozījumus, kas tapuši pēc sarunām ar Latvijas Pensionāru federāciju, deputātu vairākums tomēr noraidīja.

4.lpp.

Koku inventarizācija

Pirms iecerētās Jaunpilsētas laukuma rekonstrukcijas veikta tā koku inventarizācija. Viens koks atzīts par īpaši bīstamu cilvēku drošībai.

5.lpp.- 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Darbs un nauda. Lācēni un krēsliņi jau nopērkami

Uzņēmumi, kas uzņem spēkus un pieredzi Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatorā, piesaka sevi vietējā un ārzemju tirgū.

8.lpp. Sports. BK Ventspils pretinieki jau spēlē

Pēc nepilna mēneša pirmo maču FIBA Izaicinājuma kausā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, bet viņu nākamie sāncenši jau aizvadījuši pirmos mačos savos nacionālajos čempionātos.

Startēs pilsētas čempionāts kērlingā

Jau šīs nedēļas nogalē – svētdien – tiks aizvadītas pirmās spēles pilsētas atklātajā čempionātā kērlingā, kurā cīnīsies astoņas komandas un kas risināsies jau 11. reizi.

Favorītam septiņas medaļas

Ar labiem panākumiem Rīgas kausa izcīņā teikvondo startējuši sporta kluba Favorīts sportisti, tiekot pie visa kaluma medaļām, bet pavisam mājās pārvedot septiņas godalgas.

9.lpp. Dzīvesziņa. Bez gaļas, zivīm, olām un alkohola

Pēc harmoniski nodzīvotas dzīves cilvēks aiziet mūžībā rudenī – pļaujas un ražas ievākšanas laikā. Ja trūcis iekšējās harmonijas, citos gadalaikos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: