Šīs nedēļas nogalē atsāksies cīņas Latvijas futbola virslīgā. Vēl vairāk – valsts čempionātā klāt izšķirošie mači, kuros tad arī noskaidrosies visu medaļu ieguvēji, turklāt čempionu pretendentu skaitā joprojām ir arī FK Ventspils.

Ventspilnieki 33. kārtas maču aizvadīs svētdien, kad savā laukumā uzņems Metta/LU komandu, turklāt abām sezonas izskaņā ir, par ko cīnīties. Kurzemniekiem jācenšās saglabāt tituls, bet studentiem – vieta virslīgā. Lai gan sezonas kopējais savstarpējo maču rēķins ir krietni labāks ventspilniekiem, kuri trīs mačos uzvarējuši ar kopējo vārtu attiecību 9:1, smagākais panākums izcīnīts tieši savā laukumā. 21. jūnija mačā FK Ventspils uzvarēja 1:0, bet vienīgos vārtus mača 57. minūtē guva Daniils Turkovs.

Metta šobrīd dala 8.-9. vietu ar Rīgas Daugavu, taču par tikai par diviem punktiem apsteidz pēdējā vietā esošos gulbeniešu. FK Ventspils, Liepājas metalurgam un Skonto pirms šīs kārtas bija pa 64 punktiem, bet Daugavpils Daugavai, kas pēdējā mačā pirms pārtraukumā savā laukumā cīnījās neizšķirti (0:0) ar FK Jelgava, – 68. 

Vēl viena nianse – Daugavai līdz šim nav veicies mačos pēc pauzēm. Vasaras sākumā pēc pārtraukuma viesos tika piedzīvots zaudējums pret Skonto 0:3, septembra vidū ar 0:1 zaudēts Ventspilī. Izšķirošais čempionātā cēliens bija jāsāk ar maču pret Liepājas metalurgu, turklāt arī viesos. Šoreiz tas lielas problēmas nesagādāja. Pirmā puslaika izskaņā precīzi sita aizsargs Matija Mihaļs, otrajā puslaikā precīzi sita arī Mamuka Gongadze un Stenlijs Ibe, uz ko mājinieki atbildēja vien ar precīzu Vladimira Kameša sitienu. 3:1 daugavpiliešu labā, un čempionu tituls jau ir pavisam tuvu. Protams, teorētiski Daugavpils klubs joprojām ir panākams, taču negribas ticēt, ka Daugava paliks bez punktiem spēlē ar FC Jūrmala mājās un Gulbeni viesos.

Ja 33. kārtā uzvarēs gan Skonto, gan FK Ventspils, no daugavpiliešiem šīs komandas joprojām atpaliks par četriem punktiem, bet, lai sadeldētu šādu attālumu, neieciešams arī Daugavas klupiens.

Top4 komandu spēļu kalendārs

33. kārta

20. oktobris Liepājas MetalurgsDaugava (D) 1:3
21. oktobris SkontoGulbene
21. oktobris VentspilsMetta/LU

34. kārta

27. oktobris GulbeneLiepājas Metalurgs
27. oktobris Daugava (R)–Skonto

27. oktobris Daugava (D)–Jūrmala
27. oktobris JelgavaVentspils

35. kārta

4. novembris GulbeneDaugava (D)
4. novembris Liepājas MetalurgsDaugava (R)

4. novembris Skonto–Metta/LU
4. novembris VentspilsJūrmala

36. kārta

10. novembris Daugava (D)–Ventspils
10. novembris JelgavaSkonto
10. novembris Metta/LULiepājas Metalurgs


Foto: fsmetta.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: