Ventspils pludmalē iepretim glābšanas stacijai jau 17. reizi norisinājās akmens mešanas sacensības, kuru iniciators ir šķēpmešanas treneris Māris Grīva.

Sacensību formāts paredzēja, ka katram dalībniekam tiek dota iespēja mest sevis izvēlētos akmeņus trīs reizes, bet ieskaitīts tiek labākais mēģinājums. Dalībnieki, kas akmeni raidīja tālāk par 100 metriem tika pie vēl papildus četriem mēģinājumiem. Priekšsacīkstēs vislabāk veicās Jānim Svenam Grīvam, kurš spēja sasniegt 126 metru atzīmi.

Finālā ar 113 metrus tālu metienu par uzvarētāju kļuva Ansis Brūns, otrajā vietā ar 110 metru tālu raidījumu atstājot Mārtiņu Hablovu no Mālpils, bet trešais Jānis Svens Grīva, kuram 107 metri. Tālāk par 100 metriem akmeni spēja raidīt Jānis Maceičuks un Ivars Blīgzna abi no Smiltenes novada Grundzāles.

Sievietēm par uzvarētāju kļuva Gundega Grīva – 83 m, otrajā vietā Sanita Lasmane - 58m, bet trešā Lauma Grīva – 50 m.

Jāatzīmē, ka sacensībās kopumā piedalījās 52 dalībnieki no Mālpils, Grundzāles, Kaltenes, Valmieras, Smiltenes, Rīgas, Pāvilostas un Ventspils. Arī Maskavas olimpisko spēļu čempions Dainis Kūla, viņa treneris Māris Grīva, divkārtējs olimpietis Uģis Lasmanis, Londonas Olimpisko spēļu dalībnieki Lauma Grīva un Arnis Rumbenieks. 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: