Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Olimpiskā diena vieno skolēnus

Vienlaikus 76000 dalībnieku visā Latvijā piektdien piedalījās Olimpiskajā dienā un kopīgā rīta vingrošanā. Arī Ventspils pilsētas skolēni un bērnudārzu audzēkņi vingroja kopā ar visu Latviju.

Ventspilī Mir uzņēma viesus

Krievu kultūras dienas Ventspilī, kas sākās 28. septembrī, neapšaubāmi ar savu klātbūtni bagātināja viens no pasaulē lielākajiem mācību buriniekiem Mir. Nedēļas beigās Krievijas burinieks uzņēma viesus – Ventspils domes pārstāvjus un vietējās plašsaziņas līdzekļu žurnālistus, kā arī visus pārējos interesentus.

2.lpp. Viedoklis: „Atbalstot vienus, diskriminē citus”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Kristīne Klauze.

«Valdība nesen nolēma, ka pietiek diskriminēt sportistus invalīdus. Arī viņiem par izciliem panākumiem pienākas tikpat lielas naudas prēmijas, kā veseliem sportistiem. Pēc tāda pavērsiena sarosījušies arī sporta veterāni, kuri uzskata, ka arī viņi būtu pelnījuši kaut minimālu valsts atbalstu. Latvijas Sporta veterānu savienības prezidents Daumants Znatnajs uzskata, ka prēmiju sistēma valstī pēc būtības ir uzpūsta, taču, ja paralimpiešiem dod, tad arī veterāniem jādod. Arī veterāni mokās ar naudiņas sakrāšanu un uzturas briesmīgos apstākļos, lai tikai piedalītos starptautiskos sporta forumos.»

3.lpp.

Pazemina mazuļu ēdināšanas maksu

No šodienas vecākiem par bērna vecumā no 1,5 līdz 3 gadiem ēdināšanu Ventspils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs būs jāmaksā mazāk.

Īpaša diena vecajiem ļaudīm

Šodien Ventspilī, tāpat kā visā pasaulē, atzīmē Starptautisko veco ļaužu dienu. Šai dienai veltīti pasākumi iesākās jau piektdien, kad pensionāru biedrība Ventspils liedags svinēja savu 15 gadu jubileju.

4.lpp. Kultūra.Meklē ceļu, kā runāt ar pasauli

Šveices multimākslinieku Gaels Bandeljeru interesē kvantu fizika un Einšteina relativitātes teorija. Strādājot Rakstnieku mājā pie operas teksta, vārdus viņš raksta starp nošu līnijām.

Izrādes, filma, grāmatas, izstāde

Šonedēļ turpināsies krievu kultūras dienu pasākumi.

Džezs var skanēt arī prāmju terminālī

Šovasar mūziķis Renārs Lācis veiksmīgi pieteica jaunu mūziķu apvienību Ventspils Jazz Nonet. Mūzikas skolas pedagogam ir daudz ideju, kā iekustināt vietējo publiku un veicināt audzēkņu un pasniedzēju sadarbību.

5.lpp. Vide. Kur palikušas Ventas zivis?

Pieredzējušais zvejnieks Jānis Otomers, kurš ilgus gadus strādājis kolhozā Sarkanā bāka un vēl joprojām kopā ar vēl diviem vecajiem jūras vilkiem turpina iet piekrastes zvejā, ilgus gadus sadarbojies ar zinātniskās pētniecības institūta Bior zinātniekiem. Arī viņam ir, ko teikt par murdu Ventā, kas sacēlis viļņus daudzu cilvēku, it īpaši makšķernieku prātos.

Rudens vēstījumi par ziemu

Līdz šim atnākušais rudens pārsteigumus nav atnesis. Lietus, kas dāsni svētī pļavas, laukus un mežus, ļaujot ienākties sēņu ražai, saule, kuras siltums dažbrīd aizvēja pusē jūtams itin vasarīgs, miglaini rīti, dzeltēt un brūnēt sākušas koku lapas, ir šim gadalaikam raksturīgas parādības.

6.lpp. Grāmatas dēļ prasa Viņķeles demisiju

Sašutumu un neizpratni tiktāl, ka tiek prasīta pat labklājības ministres demisija, izraisījusi tendencioza mācību materiāla Pirmsskolas, kurās ir vieta PepijPrinčiem un PirātPrincesēm izdošana.

Par vārda nešanu pasaulē – čiks vien

Par augstiem sasniegumiem sportisti no valsts saņem prēmijas. Tagad tās saņems arī sportisti invalīdi. Tikmēr veterāniem, tai skaitā Ventspils medaļniekiem – nekā. Viņiem pat ceļa naudu neapmaksā.

Skriešana un nūjošana vieno

Noslēgušās tautas sporta Nāc un sporto! septiņu posmu sacīkstes vidējo distanču skriešanā un nūjošanā, kurās kopā startēja vairāk nekā 160 dalībnieku.

7.lpp. Fotoreportāža. Olimpiskā diena Ventspilī un Ugālē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: