6. oktobrī Jaunrades namā pirmo reizi pilsētas galda hokeja vēsturē notiks viens no Pasaules tūres posmiem galda hokejā ''Ventspils kauss''.

Turnīrs norisināsies Jaunrades nama Lielajā zālē plkst. 10.00. Dalībnieku reģistrācija sāksies jau no pulksten 8.30. Piedalīties var jebkurš interesents.


Dalībniekiem pasākumā jāpiereģistrējas līdz 4. oktobrim Latvijas galda hokeja mājaslapā: http://www.galdahokejs.lv/vk/. Nepiereģistrējušies dalībnieki sacensībās nevarēs piedalīties!


Ventspilī galda hokeja aizsākumi ir meklējami 2001. gadā, kad tika aizvadīts pirmais Ventspils čempionāts. Kopš tā laika Ventspilī katru sezonu tiek organizēti Latvijas kausa posmi un dažādi vietējā mēroga turnīri, kā arī pilsētas čempionāts. Bija jāpaiet vienpadsmit gadiem, lai pirmo reizi Starptautiskā Galda Hokeja Federācija uzticētu mūsu pilsētai organizēt Pasaules līmeņa turnīru.

 

Sacensībām ir pieteikušies vairāki dalībnieki, starp kuriem ir arī šī brīža pasaules labākie meistari Edgars Caics, Atis Sīlis un Matīss Saulītis. Starp Ventspils pārstāvjiem būs Jaunrades nama galda hokeja komandas dalībnieks un skolotājs Aleksandrs Žernovojs, kurš pagājušajā sezonā Starptautiskās Galda Hokeja Federācijas reitingā ieņēma augsto 64. vietu 738 dalībnieku konkurencē. Viņš būs arī viens no pretendentiem uz godalgoto trijnieku veterānu nominācijā. Vēl jāpiemin esošais Latvijas junioru čempions Edžus Kaņeps, Latvijas junioru vicečempions Viesturs Lapiņš un Latvijas junioru kausa 3. vietas ieguvējs Rūdolfs Kamzols. Mūsu jaunie meistari sacentīsies par iekļūšanu starp 20 labākajiem pieaugušo konkurencē un labāko trijniekā starp junioriem.

 

Dāmu nominācijā starp mūsu favorītēm būs šā gada Eiropas čempionāta 4. vietas ieguvēja un Latvijas čempione Baiba-Dace Ozoliņa, kā arī Latvijas čempionāta bronzas medaļas īpašniece un Latvijas kausa sudraba laureāte Laima Kamzola.

 

Ventspils Jaunrades nama galda hokeja komanda Pasaules reitingā pašlaik ieņem augsto 23. vietu starp 292 klubiem no visas pasaules.


Pavisam šajā sezonā ir paredzēti četrpadsmit Pasaules tūres posmi un seši Pasaules kausa posmi. Pasaules čempionāts sezonas noslēgums notiks nākamā gada jūnijā Norvēģijas pilsētā Stavengerā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: