Pirmo pārbaudes spēli savā laukumā aizvadījuši BK ″Ventspils″ basketbolisti, kas, pateicoties Donalda Simsa precīzajam tālmetienam līdz ar mača beigu signālu, otro reizi apspēlēja Ukrainas klubu ″Odess″. Simsa rēķinā šajā mačā 26 punkti.

Apskati foto!

Ventspilniekiem pirmo reizi varēja palīdzēt arī pirms tam izlasē aizņemtie Mārtiņš Meiers un Artūrs Bērziņš, bet mačā nepiedalījās Ronalds Zaķis, kuram treneri bija iedevuši brīvdienu.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, bet nelielā vadībā turējās viesi. Ceturtdaļas izskaņā gan veiksmīgāki jau bija laukuma saimnieki, kas pēc veiksmīgām Dāvja Lejasmeiera un Mārtiņš Laksa epizodēm un Bērziņa tālmetiena jau bija vadībā. Pēc pirmajām desmit minūtēm 19:16. Nedaudz atvilkuši elpu, Odesas basketbolisti atkal izvirzījās vadībā, tomēr divi Laksas metieni trīs punktu vērtē ļāva priekša tikt BK ″Ventspils”. Vienu brīdi mājinieku plusi sasniedza arī deviņus punktus, bet, ejot lielajā pārtraukumā, rezultāts bija 39:34 ventspilnieku labā.

Otrā puslaika sākums lika krietni vilties ventspilnieku līdzjutējiem, kas uz maču bija sanākuši visai kuplā skaitā. Mājinieki netika galā nedz ar aizsardzību, ne uzbrukumu, atlaižot viesos arvien tālākā attālumā. Līdz ceturtdaļas vidum ″Odessa″ basketbolisti bija veikuši izrāvienu 19:3, bet pēc brīža spēja tikt vēl tālāk – 44:57... Protams, apmierināts ar redzēto nebija arī galvenais treneris Roberts Štelmahers, kurš gan mainīja sastāvu, gan sasauca minūtes apspriedes, bet lielu izmaiņu nebija. Tiesa, ceturtdaļa noslēdzās veiksmīgi – pēdējā sekundē metienu no pustālās distances realizēja Uģis Pinete, viesu plusus samazinot līdz deviņiem punktiem (50:59).

Pēdējo ceturtdaļu mājinieki sāka ļoti apņēmīgi, tā arī piespiežot viesiem stresot, kas deva rezultātu – vispirms nesportiskā piezīme, pēc mirkļa arī tehniskā. Lai gan no tā izdevās izspiest vien četrus punktus (precīziem soda metieniem nesekoja arī precīzs uzbrukums), sāncenši neapšaubāmi bija pazaudējuši spēles pavedienu. Tāpat kā komfortablo pārsvaru. Ceturtdaļas vidū komandas šķīra tikai divi punkti (62:64), bet vēl pēc brīža Akselis Vairogs izvirzīja vadība BK ″Ventspils″ 68:67.

Pēdējo minūti ar divu punktu pārsvaru sāka viesi, bet 8,1 sekundi līdz mača beigām viņiem bija jau+3, taču tās vēl nebija beigas. Simss tika pie tiesībām izpildīt soda metienus, no kuriem pirmo raidīja grozā, bet otro apzināti meta garām. Pēc izmisīgas cīņas par bumbu Bērziņš to nogādāja Simsam, kurš pēdējā sekundē izmeta no tālās distances un trāpīja – 78:77 BK ″Ventspils″ labā. Jāatgādina, a līdzīgā stilā ventspilnieki noslēdza arī spēli pret Ukrainas ″Mykolaiv”, kad uzvaru atnesa Ronalda Zaķa ″trīnītis″.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: