Liepājas Olimpiskā centra kausa izcīņu ar neveiksmi sākuši BK Ventspils basketbolisti, kas ar 82:97 piekāpās Klaipēdas „Neptunas”. Pirmo spēli ventspilnieku rindās aizvadīja un ar 14 gūtiem punktiem atzīmējās komandas jaunieguvums Sandis Valters.

Šajā pirmssezonā ventspilnieki ar Lietuvas komandu „Neptunas” nebija tikušies. Klaipēdas komanda šogad sastāvu veidojusi ar pieredzējušiem un labiem spēlētājiem. Vienam no komandas līderiem Martinam Mažeikam pievienojušies tādi spēlētāji kā Giedrus Gusts, kurš pazīstams arī Latvijas līdzjutējiem, spēlējot „Barons” komandā, un Deivids Gaiļus, kurš atgriezies no leģionāra gaitām Itālijas komandā. Lietuvas klubs šajā sezonā debitēs VTB Vienotajā līgā.

„Ventspils” komandas galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram šajā turnīrā būs jāiztiek bez Ronalda Zaķa, kurš iedzīvojies nelielā traumā. Štelmahers spēles sākumā laukumā sūta Simu, Timmu, Laksu, Meieru un Vairogu. Pēc pāris nospēlētām minūtēm savu debiju ventspilnieku rindās piedzīvo arī Sandis Valters, kurš laukumā kopumā pavadīja 20 minūtes un guva 14 punktus. „Neptunas” jau no paša spēles sākuma izvirzās vadībā un pirmo spēles ceturtdaļu noslēdz ar piecu punktu pārsvaru - 22:27.

Otrā ceturtdaļa norisinās līdzīgā cīņā, kurā ventspilniekiem neizdodas pietuvoties un lielajā spēles pārtraukumā dodas jau ar sešu punktu deficītu – 49:55.

„Neptunas” komanda pēc spēles pārtraukuma apņēmību tikai audzē un palielina punkta starpību, uzbrūkot ar apskaužamu precizitāti (visā spēlē 2p.m. - 72%, bet 3p.m. - 53%). Pirms izšķirošās ceturtdaļas rezultāts 63:74. Lai arī ventspilniekiem izdodas gūt punktus, tomēr spēles pēdējā ceturtdaļā pietuvoties lietuviešiem nesanāk. Līdz ar to pirmajā turnīra dienā piedzīvots arī pirmais zaudējums ar rezultātu 82:97.

„Ventspils” komandā rezultatīvākais Sims ar 23 punktiem, Valteram 14 punkti, savukārt Timmam 12, bet Pinetem deviņi. „Neptunas” komandā Mažeikam 20 punkti, Gustas 17, bet Gaiļus 15 punkti.

22.septembrī, plkst. 17:00, ventspilnieki tiksies ar Igaunijas klubu „TU Rock”.

Turnīrs Liepājā norisinās no 21. līdz 23. septembrim. Vēl Latviju šajā turnīrā pārstāv mājinieki "Liepājas Lauvas", savukārt no Lietuvas "Šiauliai - Triobet" un Klaipēdas komanda "Neptunas", Igauniju pārstāv "TU Rock", bet Krieviju Maskavas "Dynamo".

Komandas ir sadalītas divās apakšgrupās. A grupa spēlē "Liepājas Lauvas", "Maskavas Dynamo" un "Šiauliai - Triobet". Savukārt B grupā - "TU Rock", BK "Ventspils" un Klaipēdas "Neptunas".


Turnīra spēļu kalendārs:
22.septembris
17:00 "TU Rock” (Igaunija) – BK "Ventspils” (Latvija)
19:30 „Šauļi - Triobet” (Lietuva) - "Liepājas Lauvas" (Latvija)
23.septembris
11:00 Spēle par 5. - 6. vietu turnīrā (A3 – B3)
13:30 Spēle par 3. - 4. vietu turnīrā (A2 – B2)
16:00 Spēle par 1. - 2. vietu turnīrā (A1 – B1)
18:00 Apbalvošanas ceremonija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: