Jūrmalā notika starptautiskas sacensības – BalticMiles skriešanas maratons.

Sacensībās skrējēji sacentās trīs distancēs: pusmaratonā – 21 km, 5 km skrējienā un bērnu skrējienā. Pusmaratonā uzvaras laurus plūca Jeļena Prokopčuka (01:18:36) un mūsu Valērijs Žolnerovičs (01:10:43). Jāpiebilst, ka skrējējiem aptuveni 4 kilometri bija jāveic skrienot gar jūras krastu pa smiltīm, kas noteikti prasīja papildus spēkus.

Sieviešu konkurencē otro vietu absolūtajā kopvērtējumā izcīnīja mūsu novadniece Inna Poluškina (01:20:38.28). Vīriešu konkurencē otrajā vietā finišēja Jānis Višķeris, kurš Žolnerovičam zaudēja gandrīz minūti, bet trešais palika Renārs Roze. Piektajā vietā absolūtajā kopvērtējumā finišēja mūsu soļotājs un Eiropas čempionāta dalībnieks Arnis Rumbenieks (01:15:45.73). Olimpiskā centra Ventspils atbalstītais un Ventspils maratona kluba biedrs tikai pašā finišā par pāris sekundes desmitdaļām piekāpās 4. vietas īpašniekam – Jānim Arseņikovam. Rumbeniekam šī bija tikai otrā reize, kad viņš piedalās pusmaratona sacensībās, pirmais starts bija Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratonā, kurā viņš kopvērtējumā ieņēma 6. vietu. Augsto astoto vietu absolūtajā kopvērtējumā un pirmo vietu savā vecuma grupā izcīnīja vēl viens Ventspils maratona kluba skrējējs Aigars Matisons (01:18:35).

Pēc finiša Latvijas labākā garo distanču skrējēja un šo sacensību uzvarētāja Jeļena Prokopčuka sacīja, ka viņai tiešām ir liels prieks, ka spējusi uzvarēt savā pilsētā – Jūrmalā, lai gan karstā laika dēļ tas nemaz tik viegli nenāca. «Pusmaratona trase bija gana interesanta, turklāt tieši pludmales smiltis zem kājām radīja īpašo sajūtu, ka esam Jūrmalā. Jūrmalas pusmaratons ir domāts visiem, kuriem patīk izaicinājumi un daudzveidība, tādēļ ceru, ka tas kļūs par labu tradīciju,» tā Prokopčuka.

5 km skrējienā pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Dmitrijs Jurkevičs, kurš distanci veica 16 minūtēs un 15 sekundēs. Otro vietu ieguva Mareks Florošeks, kurš no uzvarētāja atpalika vien 11 sekundes, bet trešajā finišēja Latvijā dzimušais igauņu vieglatlēts Pāvels Loskutovs. Ceturtajā vietā absolūtajā kopvērtējumā un trešajā savā vecuma grupā ierindojās mūsu novada skrējējs Konstantīns Savčuks (00:16:50).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: