Mūsdienīgais un Austrumeiropā unikālais Baltic Juice Terminal, kas uzbūvēts Ventspils ostā pirms četriem gadiem, aktīvi meklē ilgtermiņa stratēģisko partneri apelsīnu sulas koncentrāta pārkraušanai.

Visas termināļa tehnoloģiskās un palīgiekārtas tiek uzturētas darba režīmā, kas nepieciešams objekta darbspējas saglabāšanai. Tehniskais direktors Andrejs Kozlovs stāsta, ka terminālī strādā pirms četriem gadiem darbā pieņemtie speciālisti, kas ir universāli, lai uzturētu darba kārtībā visu sarežģīto kompleksu. Bez tehniskā direktora šeit strādā inženieris, ķīmiķis, mikrobiologs.

Termināļa kolektīvs ir optimistiski noskaņots un pārliecināts, ka terminālis drīzā nākotnē atsāks darbību. Pašreizējais termināļa un tirdzniecības markas Baltic Juice Terminal īpašnieks – kompānija Overseas Estate – turpina meklēt stratēģisko partneri. Valdes loceklis Dmitrijs Pavlovs skaidro: tādu sulu termināļu specifika ir tāda, ka tie darbojas tirgū ar izteikti ierobežotu spēlētāju skaitu. Praktiski visas apelsīnu sulas koncentrāta piegādes uz Eiropu nāk no Brazīlijas. Piegādātāji nosaka gan cenu, gan loģistikas politiku apelsīnu sulas koncentrātu tirgū.

Termināļa ražošanas komplekss sastāv no iekārtām un tilpnēm, kas paredzētas saldētas apelsīnu sulas koncentrāta glabāšanai, galerijas, kas savieno termināli ar piestātni, attīrīšanas iekārtām, katlumājas, laboratorijas un citiem pamatlīdzekļiem. Terminālī var pārkraut sulu koncentrātu dzelzceļa un autocisternās, pieņemt kravu no jūras, pārkraut mucās un citos iepakojumos. Koncentrāta patērētāji ir rūpnīcas, kas ražo lietošanai gatavu sulu.

Tomēr gatavais terminālis tā arī nav sācis darboties. Lielākais termināļa līdzīpašnieks tolaik bija LSF Holdings. 2007. gada beigās Ventspils tiesa atzina termināli par maksātnespējīgu. Bet pēc gada kompānija Overseas Estate nopirka termināļa ražošanas kompleksu izsolē par 6,81 miljonu latu.

Rezultātā visi kustamie un nekustamie sulu termināļa īpašumi pārgāja Rietumu bankas, kas kreditēja būvniecību, īpašumā. Terminālim radās problēmas ar Ventspils brīvostai piederošu zemes, piestātnes un pievedceļu nomas maksu. Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis informē, ka patlaban ir panākta vienošanās ar termināļa īpašnieku par darba kārtību un nomas maksas izmaksām.

Jau tagad sulu terminālis gatavs uz laiku iznomāt Latvijas klientiem telpu noliktavas, saldētavas, sniegt laboratorijas pakalpojumus, kā arī svērt automašīnas un autocisternas ar kravām, saka Andrejs Kozlovs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: