Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji, republikas pilsētu pašvaldību speciālisti, tikās ar Tiesībsargu J. Jansonu un Izglītības un zinātnes ministrijas vadošajiem speciālistiem un uzsāka diskusiju par Latvijas Republikas Satversmē un izglītības jomu regulējošos normatīvajos aktos paredzētājām tiesībām uz bezmaksas izglītības nodrošināšanu skolās.

Tikšanās laikā tika uzklausīts Tiesībsarga un IZM redzējums aktualizētajām problēmām saistībā ar bezmaksas izglītības nodrošināšanu skolās un diskusijā ar lielo pilsētu domju speciālistiem tika panākta vienošanās par turpmākajām darbībām problēmas risināšanā. IZM pārstāvji apstiprināja, ka ministrijas darbs pie problēmas risināšanas aktīvi turpinās un jau š.g. oktobrī plānots izstrādāt melnrakstu grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr. 97 „Kārtība, kādā valsts organizē un finansē mācību līdzekļu izdošanu un iegādi”, kuru nodot tālākai apspriešanai.

 

„Mēs esam apzinājuši esošo problēmu, kuras risināšanā ir nepieciešama arī pašvaldību līdzdalība, jo šobrīd pastāv izpratnes trūkums par normatīvo regulējumu šajā jautājumā. Tādēļ esam gatavi iesaistīties un sniegt savus priekšlikumus Ministru kabineta noteikumu sagatavošanā, lai izstrādātu izglītības standartu, kurā atbilstoši izglītības procesa nodrošināšanai nepieciešamajiem līdzekļiem noteikt atbildību par to finansēšanu”, pēc tikšanās norādīja LLPA izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: