Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pļavas skola kļūst par vēstnieci

Ventspils 1. pamatskola, kas tautā saukta par Pļavas skolu, Zinību dienā mastā pacels AS Latvijas Valsts meži struktūrvienības Mammadaba dāvāto karogu. Tas ir apliecinājums skolas kolektīva paveiktajam.

Prasa maksāt par nevēlamu preci

Vienreiz pasūti, un tev nebūs vairs miera – pēc tādas shēmas strādā dažas naskas firmas, kas ventspilniekus nokaitinājušas ar saviem uzbāzīgajiem preču sūtījumiem.

 

2.lpp. Viedoklis.Kurpes vai zināšanas”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Agrākos gados bija sauklis: Bērni ir mūsu nākotne. Varētu teikt, ka padomju gados šo saukli lielā mērā arī izdevās īstenot. Bērniem nodrošināja izglītību un klaiņojošo bērnu tik pat kā nebija, bērniem bija garantēta veselības aprūpe, lielā mērā arī ēdiens. Bija plašas interešu izglītības iespējas, kultūras un sporta pasākumi skolā un ārpus skolas.»

 

3.lpp.

Īrijā notiesā narkokurjeru no Ventspils

47 gadus vecais ventspilnieks Arnis Evertovskis Īrijā notiesāts par narkotiku kontrabandu. Vīrieša paziņas ir pārsteigti par viņa izvēlēto pelnīšanas veidu.

Sadedzina vēja ģeneratoru

Senās uguns naktī, kad visā Baltijas jūras krastā tika aizdegti ugunskuri par tīrāku Baltijas jūru, Jūrkalnes pagasta Labragā ugunī simboliski sadega vēja ģenerators.

Bojā pilsētas ainavu

Zemes gabals Kuldīgas un Zvaigžņu ielas sateces trīsstūrī piesaistījis iedzīvotāju uzmanību. Uz rekonstruēto ielu, jaunizbūvēto celiņu un sakārtoto īpašumu fona tas izskatās un arī ir krūmiem un brikšņiem aizaudzis, nepievilcīgs pleķis, kas bojā kopīgo ainavu.

 

4.lpp. Darbs un nauda. Darbs ārzemēs ne vienmēr ir labāks

Izmēģinājuši laimi ārzemēs, daudzi ventspilnieki atgriežas mājās, paši pārliecinājušies par teiciena – labi ir tur, kur mūsu nav – patiesumu. Pēdējā laikā atsevišķi ventspilnieki, reģistrējoties bezdarbnieka statusa saņemšanai, kā pēdējo nodarbošanos norāda darbu ārzemēs.

Piedāvā palielināt biodīzeļa piemaisījumu

Ekonomikas ministrija piedāvā valdībai no nākamā gada 1. aprīļa palielināt obligāto biodīzeļa piejaukumu fosilajai degvielai līdz 7%. Piedāvājums ir kā alternatīva tiešām valsts subsīdijām biodīzeļa ražotājiem.

Trīs jautājumi uzņēmējam. Darbaroku trūkumu neizjūtam

Aivars Avotiņš,

SIA Pilsbūve valdes priekšsēdētājs

 

5.lpp. Intervija. Katrs var palīdzēt vienam diviem cilvēkiem

Palikusi bez darba, usmeniece ELITA TREIMANE neapjuka, bet izveidoja sociālo pakalpojumu centru, kurā lielākoties mitinās vecīši. Elitai ir lieli sapņi, bijušās Usmas pamatskolas telpās viņa vēlas iekārtot krīzes centru ģimenēm, bet jau septembrī te tiks atvērts sanitārais punkts, kurā būs duša un varēs izmazgāt veļu. Elitas sirds pieder tiem, kam dzīve pagriezusi muguru.

 

6.-7.lpp. Dome informē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: