Vienlaikus ar „Sudraba tintnīcas“ balvu un stipendiju pasniegšanu notiek Ventspils Bibliotēkas lasītāju simpātiju balvas aptauja, kurā var piedalīties ikviens lasītājs, apmeklējot grāmatu izstādi Galvenajā bibliotēkas ēkā.

Turpat varēs noklausīties „Sudraba tintnīcas“ 2012. gada laureātu uzstāšanās balss ierakstus un pirmo reizi literatūras vēsturē atstāt savu vēstījumu rakstniekiem.

Par godu „Sudraba tintnīcas“ balvu pasniegšanai tiek rīkota īpaša akcija „Ieklausies rakstniekos, jo rakstnieki ieklausās“, kuru veido dzejnieks Andris Akmentiņš. Apkopojot Ventspils pilsētas ikdienas skaņas, rakstnieku uzstāšanās ierakstus un Ventspils mūzikas skolas audzēkņu spēli, tiks veidots unikāls ieraksts, kura pirmo versiju varēs noklausīties Galvenajā bibliotēkā.

Lai skaņu ceļš un sadarbība būtu abpusēja, ikviens tiek aicināts atsūtīt rakstniekiem īsu aprakstu notikumam, kas atgadījies jūsu dzīvē šā gada laikā, un ko noteikti vajadzētu atspoguļot jaunākajā literatūrā! Tas var būt personiskās dzīves panākums, ekstrēma situācija vai dzejiska pārdomas, vērojot saulrietu. Aprakstu var iesūtīt, nenorādot savu īsto vārdu. Drīzāk norādiet, kādā literārā darbā jūsu apraksts iederētos – romānā, stāstā, dzejolī, varoņeposā? Par iesūtīto darbu pielietojumu tiks lemts, iepazīstoties ar aprakstiem, bet jau tagad varat būt droši – Latvijas un ārvalstu rakstnieki, Rakstnieku mājas viesi ar tiem iepazīsies.

Aprakstus var iesūtīt uz e-pastu: rakstniekiieklausas@inbox.lv, kā arī pa pastu: „Rakstnieki ieklausās“, Annas ielā 13, Ventspilī LV 3601. Un klātienē, aizpildot anketu, apmeklējot „Sudraba tintnīcas“ pasniegšanas ceremoniju vai pēc pasākuma - Ventspils Bibliotēkas Galvenajā ēkā, „Sudraba tintnīcas“ laureātu stendā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: