No 16. līdz 25. augustam trīs valstu Vācijas, Čehijas un Polijas pilsētās Zittau – Hradek – Bogatynia notika 18. Eiropas čempionāts vieglatlētikā veterāniem, kur no Ventspils piedalījās Austra Reinberga, Uģis Lasmanis, Ilga Buntika un Valdis Cela.

Teicams starts Austrai Reinbergai, kura ieguva trīs zelta un vienu sudraba godalgu. Ar jaunu Eiropas rekordu 20,46 sek. 100m distancē kļuva par zelta medaļas ieguvēju savā vecuma grupā. Otru zelta medaļu Austra ieguva lodes grūšanas sacensībās, kurās ar rezultātu 7,10m viņa uzvarēja ar jaunu pasaules rekordu. Vēl pie vienas zelta medaļas ventspilniece tika 200m distancē, kuru viņa spēja veikt 47,56 sekundēs. Ceturto medaļu Austra ieguva diska mešanā, kur nācās piekāpties tikai sportistei no Igaunijas un tikt pie sudraba medaļas.

Uģis Lasmanis savā vecuma grupā kļuva par Eiropas čempionu augstlēkšanas sacensībās pārvarot 1,90m augstumā novietoto latiņu. Šis sasniegums ir arī jauns Latvijas rekords viņa vecuma grupā.

Desmitcīņas sacensībās Valdis Cela ar 6171 punktu izcīnīja 2. vietu savā vecuma grupā, bet kārtslēkšanas sacensībās viņam 4. vieta.

Ilga Buntika 5km soļošanas sacensībās ieguva 7. vietu, bet 100m skriešanā un diska mešanā viņai izdevās iegūt divas 8. vietas.

Eiropas čempionātā vieglatlētikā veterāniem kopumā piedalījās gandrīz 4000 dalībnieki no 33 valstīm un Latvijas izlase kopvērtējumā ar 9 zelta, 10 sudraba un 7 bronzas ieņēma 17. vietu.

Ventspilniekiem izdevās izcīnīt 4 zelta un 2 sudraba medaļas.

Foto: Didzis Matvajs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: