Ventspils Tūrisma informācijas centra (TIC) apmeklētāju skaits šī gada nepilnos astoņos mēnešos - no janvāra sākuma līdz augusta vidum - palielinājies par 78%, salīdzinot ar attiecīgu laika periodu pērn, informēja Ventspils TIC vadītājas vietniece Inga Aulmane.

Šogad nepilnos astoņos mēnešos apkalpoti jau gandrīz 10 000 cilvēku. Lielākais apmeklējuma rekords bija Pilsētas svētkos, 4. augustā, kad Ventspils TIC apmeklēja 885 cilvēki.

Apkalpoto ārvalstu ceļotāju skaits šogad pieaudzis par 20%, bet pašmāju ceļotāju skaits palielinājies 2,3 reizes. Šogad TIC iegriezušies 6500 tūristu no Latvijas. Divas reizes pieaudzis arī apkalpoto Skandināvijas valstu - Zviedrijas un Somijas - tūristu skaits, bet Krievijas un Baltkrievijas ceļotāju, kuri apkalpoti Ventspils TIC, skaits pieaudzis pat četras reizes. Iespējams, pateicoties itāļu valodas nometnei, kas norisinājās šovasar Ventspilī, pieaudzis arī Itālijas ceļotāju skaits.

Ceļotāji atzinīgi novērtē Ventspils virtuālās vēstniecības iespējas. Mājaslapa kopš darbības sākšanas 2011. gada decembrī apmeklēta gandrīz 180 000 reižu, bet par reģistrētiem lietotājiem kļuvuši gandrīz 11 000 cilvēku visā pasaulē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: