Vakar Saeimā tika iesniegti šī gada budžeta grozījumi, kurus varētu izskatīt jau šonedēļ ārkārtas sēdē, kurā grozījumu pakete tiks nodota izkatīšanai komisijām.

Grozījumos prioritārajiem pasākumiem valdība nolēmusi sadalīt papildu 70 miljonus latu. Vislielākais papildu finansējums paredzēts Satiksmes ministrijai - 20,6 miljoni latu, kas tiks novirzīts valsts un pašvaldību autoceļu uzturēšanai, kā arī dotācijai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem. Veselības ministrija, ja Saeima lems atbalstoši, papildus saņems 19,5 miljonu latus. Kultūras ministrijai papildus līdzekļus piešķirs, lai pašvaldībām doti iespēju gatavoties dziesmu un deju svētkiem.  Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija saņems 3,2 miljonu latus augstas klases sportistu un treneru materiālajai stimulēšanai par izciliem sasniegumiem sportā un citiem sporta veicināšanas pasākumiem.

Ministrijas pārstāvju sniegtā informācija liecina, ka ar šā gada budžeta grozījumiem kopumā budžeta izdevumi, ieskaitot prioritāros pasākumus 70 miljonu latu apmērā,  palielināsies par 222 miljoniem latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: