Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Remonts acu aizmālēšanai
Šobrīd notiek remonts uz Blāzmas–Ugāles ceļa, par ko iedzīvotājiem, protams, gandarījums. Tomēr minētais ceļa posms kļuvis bīstamāks nekā līdz šim. Grāvis izrakts līdz ar pašu asfalta seguma malu. Kā izrādās – pārpratuma pēc.
Vīrietim veiksmīgi piešuj sarauto roku
Šobrīd izskatās, ka bez nopietnām sekām beigsies nopietna darba trauma kādam Ances iedzīvotājam, kurš vietējā kokzāģētavā gandrīz zaudējis roku.

2.lpp. Viedoklis. “Vissarežģītākais triks”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Ik dienu pasauli kāds pārsteidz ar kaut ko unikālu, vēl nebijušu. Bez tādiem cilvēkiem, kas sev un citiem uzdzen adrenalīnu, dzīvot neapšaubāmi būtu neinteresantāk.»

3.lpp.

Noslīkst Ņujorkā dzīvojošs ventspilnieks
Ventspils pludmales sērfotāju zonā noslīcis kāds ASV dzīvojošs ventspilnieks. Visticamāk, viņam nav izturējusi sirds.
Plāno ieviest goda ģimenes
Koalīcija beidzot apsver iespēju palielināt IIN atvieglojumus par apgādībā esošiem bērniem, uz ko zaļzemnieki un Latvijas Brīvo arodbiedrību pārstāvji uzstāj jau labu laiku. Taču koalīcijas piedāvājums ir pieticīgs. Reāla atbalsta vietā notiek darbības imitācija, piedāvājot daudzbērnu ģimenēm goda statusu.  

4.lpp Novadā. Norāda uz godaprāta trūkumu
Piltenes iedzīvotāju sapulcē izskanēja ne tikai ierosinājumi, jautājumi un pamatoti pārmetumi. Pašvaldības amatpersonas saņēma arī publiski izteiktas pateicības par nu jau sakārtotajiem jautājumiem.
Gūst pirmo darba pieredzi
Kamēr citi atpūšas, ir skolēni, kas veselu mēnesi cītīgi strādājuši, lai nopelnītu skolas lietām vai kādam kārotam sapnim. Ar diviem puišiem tikāmies Ugālē, vienā no pēdējām viņu darba dienām.   

5.lpp. Darbs un nauda. Ar vietējo ražotāju zīmolu
Ventspils zivju konservu kombināts atjaunojis darbu pēc vasaras plānotā pārtraukuma. Lai netraucētu ventspilniekiem un tūristiem pludmalē, līdz tūrisma sezonas beigām zivju kūpināšana šprotu ražošanai notiek naktsmaiņās.
Atver vīna veikalu
Iespējams, jau šodien Ventspilī, Saules ielā, 9-stāvu māju rajona tuvumā, atvērs Ventspilī pagaidām vienīgo specializēto alkohola veikalu Wine Stock. Tas būs sestais šī tirdzniecības tīkla veikals un pirmais ārpus Rīgas.
Trīs jautājumi uzņēmējam. Pieprasījums pēc labiem vīniem pieaug
Edvīns Bergmanis
AS Diāna valdes priekšsēdētājs

6.lpp. Sports. Čempionu godā Honda juniors
Noslēgušās Nordtrop Ventspils Ltd pludmales futbola čempionāta sešu posmu sacensības, kurās pie čempionu titula tikuši Honda juniors spēlētāji, otrajā vietā turnīru noslēgusi vienība Ventspils Termināls, bet trešajā – Depo 14.
Triatlonisti pulcēsies Ventspilī
Jau šīs nedēļas nogalē pie mums notiks tradicionālās triatlona sezonas noslēguma sacensības – atklātais Latvijas čempionāts un Baltijas Jūras kausa izcīņas sacensības triatlonā – sprinta distancē.
Demoras jātniecēm godalgas Lietuvā
Jātnieku sporta kluba Demora jātnieces Gelinta Egendorfa un Kate Prizeva ar teicamām sekmēm, kas vainagojās ar čempionāta medaļām, startējušas Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta Baltic Hip sacensībās konkūrā Lietuvā.
7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības
Šajā laikā pirms...
...85 gadiem
1927. gads. Ko iesākt pamatskolu beidzējiem? Šogad pamatskolu beiguši ap 7000 skolēni, no kuriem lielākā daļa izvēlējusies vienu vai otru arodu. Arodskolu abiturienti tiks sagatavoti praktiskajai dzīvei un pēc skolas beigšanas iestāsies attiecīgajā darbā. Arodskolas iedalās trijos tipos: skolotāju institūtos mācību ilgums – 5 gadi, maksa – Ls 20 gadā; komercskolās jāmācās 4 gadi un jāmaksā Ls 50 gadā; zemākajās arodskolās mācību ilgums ir 3 gadi, maksa – Ls 10 gadā.
Ventspilnieku receptes
Sociālās palīdzības nodaļas vadītājas DAIGAS ZIPEVAS-BIUMANES
SALDĒJUMA KĀRTOJUMS
Autobusā noklausītās sarunas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: