Piedzīvojumu parkā aizvadīts nu jau 3. Latvijas Nūjošanas festivāls, kas šogad pulcēja turpat 400 dalībniekus. Katru gadu pieaugošais dalībnieku skaits liecina par šī sporta veida popularitāti ne tikai Latvijā, bet jo īpaši Ventspilī.

Apskati foto!

Jau tradicionāli startu deva un uzmundrinošu runu nūjotājiem teica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kas arī pats ir aktīvs šī sporta veida atbalstītājs. Lai nūjošana būtu interesantāka un solis raitāks, Antra Lācberga un Zane Priedēna bija parupējušās par izklaidējošiem un muzikāliem priekšnesumiem sešās vietās visas trases garumā.

Finišā katrs dalībnieks saņēma īpašu cepuri, kas nu jau kļuvusi par vienu no šī festivāla tradīcijām. Atgūt zaudēto enerģiju pēc finiša dalībnieki varēja, baudot spēcinošu zupu, kuru pagatavoja pavāre Kristīne Priedīte. Ikviens varēja baudīt Ivo Fomina muzikālos priekšnesumus, bet tiem, kam vēl spēks kaulos – piedalīties sprinta skrējienā un stafetēs.

Tā kā festivāls nav sacensība uz laiku, starp dalībniekiem tika izlozētas dažādas balvas no festivāla atbalstītājiem, kā arī dalībnieki saņēma balvas dažādās nominācijās:

  • Meistarīgākie nūju pavēlnieki: Guntis Grīnvalds un Ilze Rāta;
  • Nūjotājs – dzīves baudītājs, kā arī pieredzes bagātākais nūjotājs: Regīna Juhņēviča;
  • Nākotnes nūjotājs: Rainers Tamužs – Grieze (3 gadi);
  • Saskanīgākais nūjotāju pāris: dāmas Andrusas;
  • Stilīgākais nūjotājs: Karlīna Priedēna;
  • Atraktīvākā komanda: Piltenes nūjošanas klubs;

Dāvanu kartes no „Sumatas” saņēma Jānis Zālīte, Andrejs Pumpurs, Vivita Ruņģe un Benita Ločmele. Kalna sprintā ātrākā no sievietēm bija Dinija Sanda Pāvelsone, bet vīriešu konkurencē izveicīgākais bija Ralfs Pomelovskis. Orientēšanās sacensībās uzvarēja nūjotājs.lv/OSC komanda.

Īpaši tika suminātas komandas, kas festivālā piedalījās ar vislielāko dalībnieku skaitu. Nepārspēta un daudzskaitlīgākā komanda arī šogad bija Ventspils pilsētas domes komanda ar vairāk kā 60 dalībniekiem. Otra lielākā komanda bija no Ventspils Augsto tehnoloģiju parka, bet trešā – DNB bankas komanda.

Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki kopīgi nobaudīja lielo, īpaši festivālam gatavoto torti. Tās autors un izgatavotājs bija lieliskais toršu virtuozs Oskars Gūtmanis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: