Ceturto ceļazīmi uz finālturnīru Rīgā izcīnījusi Ventspils Augstskolas basketbola trenera Edgara Buiķa pārstāvētā komanda Čoders.

Šī posma uzvarētāji ar komandas līderi Edgaru Buiķi un Eiropas U18 čempionāta basketbolā bronzas medaļas ieguvēju Dāvi Čoderu sastāvā jau grupu turnīrā pierādīja, ka būs vieni no galvenajiem pretendentiem cīņā par 1. vietu. Taču bija arī vēl vairākas komandas, kas sekmīgi cīnījās apakšgrupu spēlēs un nevēlējās vienkārši atdot uzvaru.

Tomēr nekādu lielu pārsteigumu nebija un finālā Čoders tikās ar komandu Blēži, kuras sastāvā spēlēja ielu basketbolisti Māris Grīnvalds, Kārlis Gubāts, Viesturs Kohs un Pēteris Rudzājs, kas jau iepriekšējos posmos pierādījuši, ka ir vieni no favorītiem. Finālmačs ritēja punkts punktā, līdz komanda Čoders īsā laikā realizēja divus tālmetienus, tādējādi iegūstot nepieciešamo pārsvaru un triumfējot ceturtajā posmā. 3. vietu izcīnīja komanda Pārventa, kas mačā pret Tavernu atradās pat zaudētāju lomā (2:8), bet prata atspēlēties un uzvarēt.

Jaunākajā vecuma grupā, demonstrējot pārliecinošu sniegumu visa turnīra garumā, uzvaru posmā izcīnīja komanda Lil Maniaki. Otrajā vietā palika komanda Frāķu variants, bet trešajā – Lauķi.

Noslēdzošajā Ventspils Ghetto Basket posmā startēja 30 komandas, kas bija jauns dalībnieku rekords. Jāpiebilst, ka katra Latvijas tūres posma uzvarētāji vecākajā grupā vīriešiem (1994.g. dzimuši un vecāki) saņems ceļazīmi uz finālturnīru Rīgā, kur septembra beigās tiks izspēlēta galvenā balva – Nacionālās Basketbola asociācijas basketbolista Andra Biedriņa dāvātais ceļojums čempionu kvartetam uz nākamās sezonas spēli Ņujorkā. Visi Ghetto Basket Ventspils posmi notika ar Ventspils domes Sporta pārvaldes atbalstu.

1995. gadā dzimuši un jaunāki zēni

1. Lil Maniaki (Rihards Sedliņš, Eduards Ceplis, Artūrs Grīnbergs)

2. Frāķu variants (Jānis Staķavs, Roberts Pāže, Reičels Māliņš)

3. BK Lauķi (Klāvs Čavars, Emīls Bileskalns, Rihards Stūris, Aleksis Lurins)

1994. gadā dzimuši un vecāki vīrieši:

1. Čoders (Ervīns Jonāts, Dāvis Čoders, Edgars Buiķis)

2. Blēži (Kārlis Gubāts, Māris Grīnvalds, Pēteris Rudzājs, Viesturs Kohs)

3. Pārventa (Arkādijs Makarenko, Edgars Kapustins, Roberts Vimba)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: