Šodien Ventspilī noslēgsies fotofestivāls "Art Camp 2010", kura laikā ap 300 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas trīs dienu garumā ļāvās foto daiļradei un atpūtai.

Festivāla programmā paredzētas vairāk nekā 30 lekcijas un radošas tikšanās ar fotomākslas meistariem, kā arī meistarklases, konkursi un atpūta vakarā pie jūras.

Festivāla lekcijās tiek aplūkotas dažādas tēmas - fotoreportāžas ētikas principi, fotožurnālistika, žanra fotogrāfija, ielas fotogrāfija, mākslas un modes fotogrāfija, klusās dabas fotografēšana, attēlu datorapstrāde, stereo fotogrāfija, krāsu teorija, fotogrāfijas psiholoģija, melnbaltā laboratorija u.tml.

Festivālā piedalās pasniedzēji Valts Kleins, Armands Grundmanis, Krišjānis Šmits, Mārtiņš Vanags, Viesturs Links, Anna Volkova, Vladimirs Svetlovs, Grigorijs Aleksikovs, Nikolajs Trifonovs-Bogdanovs, Arturs Dombrovskis, Ilona Pulkstene, Irēna Goluba, Irina Sališa, Nikolajs Šelušenkovs, Romāns Kaboško, Valentīna Doneiko, Viktors Deščenko, Dmitrijs Bulkins, Mihails Kopeikins, Jūlija Timoščenko, Jevgeņijs Sisojevs, Jonas Stasjalis (Lietuva), Tatjana Jegorova (Baltkrievija), Anatolijs Maļcevs (Krievija) un citi.

"Jauniem dalībniekiem jānostiprinās fotogrāfijā, tātad viņiem ir svarīgi satikties ar domubiedriem, redzēt meistarus un klasiķus. Galvenais - paplašināt savu redzesloku," tā par fotografēšanu saka pasaules mēroga fotogrāfs un Latvijas fotomākslas klasiķis Gunārs Binde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: