Ventspils Piedzīvojumu parkā risinājās starptautiskas sacensības The Latvian King of Dirt 2010 – Lemberga balvas izcīņa.

Sacensības notika Rite.se MTB Freestyle un Mystic BMX Freestyle treilu disciplīnās. Mačos startēja 25 braucēji no visas Latvijas, kā arī no Polijas. Bija paredzēts, ka sacensībās piedalīsies arī braucēji no Lietuvas un Zviedrijas, tomēr neparedzētu apstākļu dēļ viņi nevarēja ierasties. Šie sportisti izteikuši cerību, ka nākamajā gadā noteikti centīsies piedalīties.

Sacensību rīts pasākuma organizatoriem sākās ne tā, kā cerēts, jo pērkona negaiss un stiprās lietusgāzes bija pamatīgi izskalojušas treilu trasi, tāpēc mači sākās par divām stundām vēlāk. «Nākamajās sacensībās mēģināsim trasi uzlabot, izveidojot jaunus tramplīnus un virāžas, kā arī ierīkosim speciālas laipas un notekas, lai lietus nevarētu izjaukt sacensību norisi un sabojāt trases,» sacīja galvenais treilu veidotājs un BMX braucējs Oskars Ābele.

Jāpiebilst, ka visiem interesentiem bija iespēja vērot ne tikai lielisku braucēju sniegumu treilu trasē, bet arī paralēli notiekošos Triecienspēka snovborda un skeitborda šovus. Ar ekstrēmiem trikiem uzstājās arī velotriāla kluba Karters sportisti. Sacensības organizēja Ventspils ekstrēmo sporta veidu klubs VEST sadarbībā ar Olimpisko centru Ventspils.

Ventspils braucējiem vislabāk veicās Mystic BMX Freestyle treilu disciplīnā, kurā mūsējiem izdevās izcīnīt dubultuzvaru. Pie otra panākuma divu dienu laikā tika Viktors Kronbergs, kas iepriekšējā dienā Ventspils skeitparkā uzvarēja arī ekstrēmo sporta veidu sacensībās Ventspils vasaras X-spēles 2010Lemberga balvas izcīņa BMX Freestyle disciplīnā. Otrais BMX Freestyle treilu disciplīnā palika šīs trases veidotājs Oskars Ābele. Jāatzīmē, ka pieci labākie braucēji katrā disciplīnā saņēma Aivara Lemberga personīgās naudas balvas.

Viktors Kronbergs pēc sacensībām neslēpa savu sajūsmu, sakot, ka kaut arī cerējis, tomēr nebija gaidījis, ka sacensības izvērtīsies tik interesantas. «Bija daudz labu braucēju, trase bija grūta, skatītāji – atsaucīgi, kas arī iedvesmoja cīnīties līdz galam,» teica Kronbergs. Abās sacensībās iegūtās Aivara Lemberga personīgās naudas balvas Viktors plāno tērēt, lai iegūtu autovadītāja apliecību.

Rite.se MTB Freestyle treilu disciplīnā startēja 7 braucēji (2 izstājās):

1. vietā – Bartosz Obukowicz (Polija);
2. vietā – Māris Orniņš (Babīte);
3. vietā – Edmunds Vaivods (Piņķi);
4. vietā – Renārs Štromanis (Tukums);
5. vietā – Matīss Skudra (Tukums).
 
Mystic BMX Freestyle treilu disciplīnā startēja 18 braucēji (5 izstājās):

1. vietā – Viktors Kronbergs (Ventspils)
2. vietā – Oskars Ābele (Ventspils)
3. vietā – Oskars Zajarskis (Saldus)
4. vietā – Donāts Rogovenko (Liepāja)
5. vietā – Mārtiņš Strazds (Saldus)
6. vietā – Michal Strzemieczny (Polija)
7. vietā – Mateusz Kawalkowski (Polija)
8. vietā – Jānis Bērziņš (Ikšķile)
9. vietā – Mārtiņš Balodis (Tukums)
10. vietā – Kārlis Tapiņš (Liepāja)
11. vietā – Jānis Cakuls (Saldus)
12. vietā – Kristaps Nīkrencis (Saldus)
13. Vietā – Jānis Leikums (Salaspils)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: