Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir pabeidzis disciplinārlietu pret VISC Valsts pārbaudījumu departamenta direktori Ingrīdu Kamarūti par 9. klases eksāmena angļu valodā nepareizas vērtēšanas skalas ievietošanu elektroniskajā saziņas vietnē ar izglītības iestādēm.

Konstatēts, ka laikā, kad tika ievietota kļūdainā vērtēšanas skala, minētā amatpersona atradās LR Saeimā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē, tāpēc nevarēja novērst kļūdu. Ir noskaidrota vainīgā persona, kura pieļāva kļūdainās vērtēšanas skalas ievietošanu; vainīgā persona ir saukta pie disciplināratbildības. Ņemot vērā, ka darbinieks VISC strādā ļoti neilgu laiku, par pieļauto kļūdu ir izteikts rājiens.

VISC ir nolēmis veikt Valsts pārbaudījumu departamenta reorganizāciju un papildināt iekšējo kārtību, kas nosaka valsts pārbaudes darbu sagatavošanu, piegādi, vērtēšanu un citus procesus. Ir nolemts Ingrīdu Kamarūti atbrīvot no Valsts pārbaudījumu departamenta direktores pienākumu veikšanas un pārcelt par Valsts pārbaudījumu sagatavošanas nodaļas vadītāju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: