Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā norisinājās sabiedriskās kampaņas „Mana jūra” otrais publiskais pasākums, kurā ikvienam bija iespēja uzzināt par 500 km garās ekspedīcijas norisi, kas šobrīd sasniegusi Ventspili.

Apskati foto!

Baudot Rakstnieku mājas omulīgās telpas, pasākuma apmeklētājiem sestdien bija iespēja uzzināt vairāk par Vides izglītības fonda MARLIN projekta šīsvasaras iniciatīvu – kampaņu „Mana jūra”, kā arī ieklausīties pazīstamās vides aktīvistes Gunas Grimstas stāstījumā „Aizliegtā zona”, kuru Guna pati dēvē par savu stāstu – tas ir atklāts un trāpīgs salīdzinājums brīvas piekrastes esamībai mūsdienās un laikam, kad Latvija bija PSRS sastāvā – cik ļoti ir mainījusies pieeja jūrai un arī izpratne par tās aizsargājamību.

Pasākumu papildināja kampaņas pirmo desmit dienu fotogrāfiju apskats akustiskās ģitāras pavadījumā un kampaņas dalībnieces Anita Jansone-Zirnīte stāsts, kuru viņa izveidoja pie jūras pavadīto dienu laikā. Savukārt, lai saprastu, ko darīt ar atkritumu problēmu kopumā, Sanita Rībena iepazīstināja ar projekta „Zero waste” jeb „Bez atkritumiem” ideju.

Kampaņas „Mana jūra” nozīmīgākā aktivitāte ir jūras piesārņojošo atkritumu monitoringi. Iegūtie dati ir unikāli, jo sniegs priekšstatu par Baltijas jūras piekrastes piesārņojošajiem atkritumiem kopumā, turklāt konkrētā laika periodā. Rezultātus būs iespēja izmantot dabas saglabāšanas programmās un piekrastes zonu aizsardzības plānos.

Kampaņa uzsākās 28. jūnijā no Nidas un paredzēts, ka tā noslēgsies 28. jūlijā pie Ainažu mola.

Apmešanās vietas tuvākajās dienās: 9.07 – Oviši; 10.07 – Irbes ieteka; 11.07 - Mazirbe; 12.07 – Saunags; 13.07 – 15.07 – Kolka.

Sociālā kampaņa "Mana jūra" norisinās starptautiska projekta MARLIN ietvaros, kas tiek īstenots ar Centrālās Baltijas Programmas (Central Baltic Programme) atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: