Ventspils skeitparkā risinājās ekstrēmo sporta veidu sacensības Ventspils vasaras X-spēles 2010 – Lemberga balvas izcīņa.

Sacensībās startēja vairāk nekā 80 dalībnieku no Liepājas, Pāvilostas, Saldus, Kuldīgas, Dobeles, Jūrmalas, Rēzeknes, Valmieras, Salaspils un Ventspils, kā arī viesu braucēji no Lietuvas un Vācijas. Sacensībās piedalījās ne tikai vīriešu kārtas braucēji, bet arī daiļā dzimuma pārstāve Liene Nulle, kas amatieru Inline sacensībās pat ieguva otro vietu. Sacensību organizatori izteica cerību, ka Lienes sniegums mudinās arvien vairāk meiteņu pievērsties ekstrēmajiem sporta veidiem.

Amatieru skeitborda sacensībās pirmo vietu ieguva Edgars Apinis no Dobeles, otrais palika ventspilnieks Miks Ratnieks, bet trešajā vietā ierindojās rīdzinieks Arts Amoliņš. Inline mačos labākais bija mūsu braucējs Artūrs Vetrovs, bet otrajā vietā ierindojās jau minētā Liene Nulle, bronzas godalgu atstājot Edgaram Krasnovam. BMX Freestyle zelts tika Kalvim Lagzdiņam (Liepāja), sudrabs – Kārlim Leitim (Kuldīga), bronza – Ainaram Lipartam (Liepāja).

Savukārt profesionāļu grupā vispirms notika divi priekšbraucieni, bet pēc tam sekoja fināls, kurā sportisti cīnījās par Aivara Lemberga personīgajām naudas balvām. Skeitborda profesionāļos labāko sniegumu demonstrēja Raitis Heldmanis no Salaspils, bet otro un trešo vietu attiecīgi ieguva ugālnieks Rūdolfs Baltiņš un rīdzinieks Kārlis Bogustovs. Inline sacensībās zeltu ieguva mūsu Edgars Rozentāls, otrais bija Lukas Merkle no Vācijas, bet trešo vietu izcīnīja vēl viens ventspilnieks – Toms Slukins. Arī BMX Freestyle braucienos labāko trijniekā iekļuva divi mūsu sportisti – pārliecinošu uzvaru izcīnīja Viktors Kronbergs, bet trešais palika Ernests Šulcs; otrais bija rīdzinieks Andris Dombrovskis.

Jāatzīmē, ka ekstrēmās sacensības, ko rīkoja jauniešu organizācija Avantis sadarbībā ar Ventspils domi un Olimpisko centru Ventspils, apmeklēja ne tikai kupls skaits dalībnieku, bet arī skatītāju. Pēc mačiem to galvenais tiesnesis Egons Avots sacīja – ir liels prieks par to, ka bija ieradušies tik daudz jauno braucēju, kas startēja ļoti sekmīgi un izvairījās un ievērojamām traumām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: