Ventspils Pilsētas svētku laikā ikviens varēs iegādāties daiļamata meistaru un amatnieku darinājumus, kā arī pārtikas tirgotāju un ēdināšanas uzņēmumu piedāvāto produkciju.

 Pasākumos Ostas ielas promenādē, Rātslaukumā, Lielajā laukumā, Ventspils Piejūras Brīvdabas muzejā, Piedzīvojumu parkā, pludmalē un Reņka dārzā tirgosies gan Ventspils pilsētas un novada, gan citu Latvijas pilsētu un novadu tirgotāji, kā arī ārzemju tirgotāji. Vistālāko ceļu līdz Ventspilij būs mērojuši tirgotāji no Daugavpils, lietuviešu amatnieki no Viļņas, igauņu uzņēmējs no Tallinas ar koka un keramikas izstrādājumiem un amatniece no Novgorodas.

Pēc Ventspils domes Ekonomikas nodaļas apkopotajiem datiem kopējais izsniegto tirdzniecības atļauju skaits ir 383, kas ir par 82 vairāk kā 2009.gadā, par 79 vairāk nekā Pilsētas svētkos 2008.gadā, 135 vairāk nekā Pilsētas svētkos 2007.gadā un 184 vairāk nekā Pilsētas svētkos 2006.gadā.

Pirmo reizi tirdzniecība ir organizēta Pilsētas svētku laikā Lielajā laukumā, kur atļauju tirgoties saņēma 174 tirgotāji, un Ostas ielas promenādē, kur atļauju saņēma 71 tirgotāji. Seno amatu dienas pasākumam Piejūras brīvdabas muzejā izsniegtas 76 atļaujas, nakts pasākumam Reņķa dārzā – 15, Grāmatu svētkos Rātslaukumā– 21 un citos pasākumos – 26.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: