Basketbola klubs „Ventspils” ir panācis vienošanos ar Robertu Štelmaheru, kurš turpmākos divus gadus pildīs galvenā trenera pienākumus, ziņots kluba oficiālajā mājas lapā.

Basketbola kluba „Ventspils” valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: „Man ir patiess gandarījums redzēt Robertu pievienojamies mūsu kolektīvam. Domāju, ka tā ir laba ziņa ne tikai Ventspils basketbolam, bet visiem Latvijas basketbola līdzjutējiem. Mēs visi pazīstam Robertu kā īstu profesionāli sportā, kā mērķtiecīgu personību, prasīgu pret sevi un citiem. Zinām viņu arī kā treneri, kas nevairās strādāt ar gados jauniem sportistiem , vēl vairāk -sasniedz labus rezultātus. Tieši šīs cilvēciskās un profesionālās kvalitātes bija mūsu izvēles pamatā. Mūs gaida ļoti darbīga un interesanta basketbola sezona.”

Roberts Štelmahers ir pagodināts par viņam izteikto piedāvājumu un panākto vienošanos ar Basketbola klubu „Ventspils”. „ Man, kā trenerim, tas būs liels izaicinājums, un esmu par simts procentiem gatavs strādāt komandas un pilsētas labā. „Ventspils” klubs vienmēr ir bijis augsti novērtēts organizācijas profesionalitātes ziņā un arī Eiropā pieminēts tikai ar labiem vārdiem, tāpēc man būs liels gods pārstāvēt šādu komandu".

Štelmahers jau tuvākajā laikā iepazīsies ar tiem basketbolistiem, kuriem ir sadarbības līgumi ar klubu uz nākamo sezonu. „Pārbaudīšu viņu spēcīgās un vājās puses, lai varētu saprast, kādu komandas modeli veidosim. Iespējams, tas būs ātrs basketbols, iespējams vairāk spēlēsim pozicionālu basketbolu, bet tik pat labi mūsu trumpis varētu būt groza apakša. Es pieturēšos pie principa, ka uzvarēs tā komanda, kura vismazāk ielaidīs punktus savā grozā, nevis iemetīs pretinieku. Ļoti ceru, ka mums visiem kopā izdosies izveidot komandu, kura laukumā spēlēs no pirmās līdz pēdējai sekundei, un kurā visiem rūpētu tikai un vienīgi komandas intereses."

Roberts Štelmahers trenera karjeru uzsāka 2009.gadā, kļūstot par „Lietuvos Rytas” fārmkluba "Perlas" galveno treneri. Uz īsu brīdi Štelmaheram nācās uzņemties arī „Lietuvos Rytas” komandas vadīšanu, bet pēcāk atgriezās pie saviem „Perlas” spēlētājiem.

Pagājušajā sezonā „Perlas” komandu pārņēma Pasvales "Pieno žvaigždes", tomēr Štelmahers savu galvenā trenera amatu saglabāja. Aizvadītajā sezonā „Pieno Žvagždes” piedalījās savas valsts čempionātā, regulārajā sezonā izcīnot piekto vietu, bet izslēgšanas mačos nepārvarot ceturtdaļfinālu. Komanda startēja arī Baltijas Basketbola līgā, regulārajā sezonā ierindojoties sestajā vietā.

bkventspils.lv

Foto:bcperlas.lt

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: