7. jūnijā plkst.11 Ventspils Augstskolā notiks Ventspils Prasmju centra atklāšana, informēja projekta koordinatore Inga Vanaga.

Kopš 2011. gada janvāra tiek īstenots Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības projekts "Skills Centre" jeb "Prasmju centrs". Projekta galvenais mērķis ir paaugstināt Latvijas un Igaunijas uzņēmumu konkurētspēju tādās zināšanu ietilpīgās nozarēs kā mašīnbūve un elektronika.

Lai sniegtu atbalstu tehnoloģisko procesu uzlabošanā, biznesa procesu optimizācijā, jaunu, inovatīvu produktu izstrādē un ieviešanā ražošanā, šajāprojektā ir izveidots starpvalstu Prasmju centru sadarbības tīkls.

Prasmju centri izglīto uzņēmumu vadītājus un darbiniekus par produktu attīstību, sniedz atbalstu jaunu produktu ieviešanā, ideju testēšanu, tādējādi nodrošinot inovāciju ieviešanas, attīstības pilnu ciklu - no idejas izpētes līdz ieviešanai ražošanā.

Ventspils Prasmju centra atklāšanas pasākumā uzņēmēji un citi interesenti tiks iepazīstināti ar biznesa plānošanas rīku "iPlanner", ar "liesās" pārvaldības metodes ieviešanu un citām Prasmju centru sniegtajām iespējām. Interesentiem būs iespēja arī novērtēt Ventspils augstskolā pieejamo mācību un zinātnes infrastruktūru.

Projekta sadarbības partneri ir Ogres Biznesa un inovāciju centrs, Tartu Zinātnes parks un Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts "Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: