Ventspils Augstskolas studentam un ventspilniekam Artūram Spullem (23), kam nesen tika atklāts ļaundabīgs audzējs, strauji pasliktinās veselība.

Kā jau iepriekš tika informēts, operācija, kas tika nozīmēta 4. jūnijā Turcijā, tika atlikta uz nenoteiktu laiku, nepietiekamā finansējuma dēļ. Šobrīd Artūram ir saziedota puse – 14 000 EUR – no nepieciešamās summas.

Ziedojumus iespējams veikt uz Artūra draudzenes Montas Celmas, personas kods 150891-11630, Swedbank kontu LV64HABA0551031917200. Norādot mērķi: Artūra Spulles operācijai.

Ņemot vērā lielo atsaucību no ārzemēs dzīvojošiem cilvēkiem, Artūra māsa Anna Spulle ir atvērusi arī PayPal kontu: Annas e-pasts - anninja77@inbox.lv.

Artūrs un viņa tuvinieki ir vērsušies pēc palīdzības arī Veselības ministrijā, kas Artūram sniegusi informāciju, kādos gadījumos Artūram ir iespēja lūgt finansiālu palīdzību no valsts.

Ventspils Augstskola, izrādot atbalstu Artūram, rīkoja akciju 27. maijā piedaloties Bērnu svētkos Ventspilī, kuru laikā Artūram tika saziedoti 511.82 LVL. Visa saziedotā nauda tika ieskaitīta Montas Celmas kontā.

Līdzīga akcija tiks rīkota arī 3. Ventspils Piedzīvojuma Parka pusmaratona 2012 laikā, kas notiks 16. jūnijā Ventspils Piedzīvojuma parkā.

Kā jau iepriekš informēts, Ventspils Augstskolas studenti, Artūra tuvinieki un draugi aicināja ziedot naudu Artūram, kam nesen tika atklāts ļaundabīgs audzējs 4x4x4 cm lielumā smadzeņu stumbrā, lai varētu veikt augsta riska operāciju.

Jau informēts, ka pēc ārsta vārdiem, Artūram ļaundabīgais audzējs atrodas visnevēlamākā vieta, jo tā atbild par visām cilvēkam svarīgām funkcijām - redzi, dzirdi, domāšanu, runāšanu, kustībām u.c. Tā kā Latvijā nav iespējams veikt šāda veida operāciju augstā riska dēļ, ar varbūtību, ka Artūrs uz mūžu paliek paralizēts vai nepārcieš šo operāciju, Artūra tuviniekiem tiek piedāvāts veikt nedrošu apstarošanu, kuras rezultātā audzēja augšanas ātrums nedaudz tiktu samazināts, kas uz nezināmu laiku, varētu paildzināt Artūra dzīvi, vai arī audzējs turpinās attīstīties vēl ātrāk. Bez šīs operācijas Artūram nav atlicis ilgi dzīvot.

Artūrs, Monta, tuvinieki, studiju biedri un draugi jau tagad saka paldies visiem, kuri viņus neatstāj vienus šajā nelaimē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: