Nedēļas nogalē Sporta namā „Centrs” norisinājās grūtās kāpšanas sacensības „Ventspils Open 2012”, kurās panākumus guva Lietuvas un Latvijas sportisti.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, jaunāko meiteņu grupā sacentās tikai pārstāves no Kauņas, kuras savā starpā sadalīja visas medaļas. Lai gan Kauņā nav ne tuvu tik lielas klinšu kāpšanas sienas kā Ventspilī, visas meitenes kopš pagājušā gada kļuvušas vēl spēcīgākas un, lai noskaidrotu uzvarētāju, bija jārīko superfināls, jo viņām paredzētās trases bija par vieglu. Superfinālā 11 līdz 13 gadus vecās kāpējas pieveica arī pieaugušajiem veidoto trasi. Veiksmīgākā un stiprākā izrādījās 13 gadus vecā Gertruda Kaiauskaite.

Sieviešu elites grupā uzvaru guva Anna Ņikuļina no Siguldas, kura aiz sevis atstāja divas rīdzinieces – kvalifikācijas uzvarētāju Oksanu Zagoruiko un Annu Sosnovsku, bet vīriešiem elites grupā uzvarēja Dmitrijs Ogurcovs no kluba “Skala” Rīgā. Otro vietu ar teicamu sniegumu ieguva sacensību atbalstītāju “Virsotnes” pārstāvis Māris Rozenblats.

Veiksmīgākais no Ventspils kāpējiem bija viens no Ventspils kāpšanas sporta kluba instruktoriem Armands Arājs, kurš hobija klasē ierindojās otrajā vietā.

“Ventspils Open” notiks arī nākamgad ar nelielām izmaiņām – plānots rīkot grūtās kāpšanas kvalifikāciju festivāla veidā, kam vakarā sekotu ātrumkāpšanas kvalifikācija, savukārt nākamajā dienā fināli gan grūtajā, gan ātrumkāpšanā. Kā papildus izklaide ar balvām labākajiem kāpējiem tiks izveidots bolderinga maršruts, izmantojot iesildīšanās sienu.

Sacensības rīkoja Ventspils kāpšanas sporta klubs sadarbībā ar olimpisko centru „Ventspils”, tūrisma un aktīvās atpūtas veikalu „Virsotne”, kā arī Ventspils pilsētas domi.

Pilnie kvalifikācijas un finālu rezultāti atrodami www.cityclimbers.lv.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: