Ventspils slimnīcā jau kādu laiku rosās celtnieki – šobrīd notiek slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas rekonstrukcijas darbi.

Patlaban nodaļā notiek veco būvkonstrukciju demontāža, noris sagatavošanās darbs ūdens un kanalizācijas un apkures iekšējo tīklu montāžai, jo šie tīkli tiks izbūvēti pilnībā no jauna. Darbi notiek arī ārpusē – strādnieki betonē pamatus pirmā stāva piebūvei. Ir paveikta ārējo sadzīves kanalizācijas un lietus kanalizācijas tīklu pārcelšana. Lai varētu īstenot būvdarbus, reanimācijas nodaļa ir pārcelta uz pagaidu telpām slimnīcas jaunā korpusa otrajā stāvā.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas tehniskais direktors Jānis Bumbieris uzsver, ka visi paredzētie rekonstrukcijas darbi norit noteiktajos termiņos, lai līdz septembra otrajai pusei intensīvās terapijas nodaļa tiktu pie mūsdienīgi pārbūvētām telpām. Turklāt, pateicoties piebūvei, mainīsies arī slimnīcas ārējais veidols no Inženieru ielas puses.

Rekonstrukcijas rezultātā nodaļā notiks ievērojamas pārmaiņas. No ārstēšanas viedokļa tā kļūs daudz ērtāka, bet uz piebūves rēķina – arī plašāka. Mūsdienās reanimācijas pasākumu veikšanai tiek izmantotas dažādas medicīnas tehnoloģijas, tādēļ ir nepieciešamas daudz plašākas telpas. Mainīsies arī telpu izkārtojums. Šobrīd slimnieki tiek ievietoti vairākās palātās, bet pēc rekonstrukcijas visi pacienti atradīsies vienā plašā intensīvās terapijas zālē, lai mediķiem būtu ērtāk novērot viņu dzīvības funkcijas. Atsevišķi būs arī reanimācijas zāle, kur pacientiem tiks veikti reanimācijas pasākumi.

Vienlaicīgi nodaļa iegūs arī jaunu medicīnisko aprīkojumu, tai skaitā par Ventspils domes piešķirto finansējumu iegādāto jauno monitorsistēmu un mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtu, bet pacienti gulēs modernās, funkcionālās reanimācijas gultās.

Rekonstrukcijas darbus veic SIA Vindbūvserviss, kas uzvarēja atklātajā būvniecības konkursā. Nodaļas rekonstrukcijas īstenošana daļēji tiek segta no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem, jo slimnīcai, veicot iepriekšējos rekonstrukcijas darbus, izdevies ieekonomēt finansējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: