25. maijā plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā notiks Duo A&M - pianistes Akanes Matsumuras un čellista Mārča Kuplā koncerts.

Jau otro reizi pianiste Akane Matsumura un čellists Mārcis Kuplais aicina savus talanta pielūdzējus uz koncertu Pārventas bibliotēkā. Abi mūziķi, piedaloties dažādos starptautiskos duo un trio konkursos, izpelnījušies atzinību un popularitāti, kā rezultātā tikuši aicināti uzstāties koncertos un festivālos Šveicē, Itālijā, Japānā, ASV un Brazīlijā.

Akane Matsumura dzimusi Tokušimā, Japānā, studējusi ASV Ņujorkas slavenajā Džuljarda skolā pie profesora Herberta Stessina. Tad turpinājusi studijas Šveicē, Bāzeles Mūzikas akadēmijā. Pianiste ieguvusi pirmās vietas dažādos prestižos Japānas klaviermūzikas un pianistu konkursos. Šobrīd Akane Matsumura ir slavenā čella profesora Ivana Monigeti klases koncertmeistare Bāzeles mūzikas akadēmijā un strādā par pedagogu Bāzelē un Cīrihē.

Mārcis Kuplais čella spēli sācis apgūt sešu gadu vecumā, bet jau no septiņu gadu vecuma piedalījies dažādos festivālos, koncertos un konkursos. Ieguvis vairāk kā divdesmit balvas solo un kamermūzikas konkursos Latvijā un ārvalstīs. Mārcis Kuplais čella spēli apguvis gan Rīgas 3. bērnu mūzikas skolā pie pedagoģes Lijas Sudrabas, gan arī Ventspils Mūzikas vidusskolā pie pedagoga Arimana Štrausa. 2002. gadā, izcīnot otro vietu starptautiskajā Karla Davidova čellistu konkursā Kuldīgā, talantīgo čellistu ievēroja konkursa žūrijas pārstāvis pasaulslavenais, Latvijā dzimušais čellists Ivans Monigeti, kurš uzaicināja Mārci Kuplo studēt savā klasē Bāzeles Mūzikas Akadēmijā.

Savā mūziķa karjeras laikā Mārcis Kuplais spēlējis kopā ar dažādiem orķestriem, piemēram, "Academy of St. Martins in the Fields", Bāzeles simfonisko orķestri, Cīrihes Akadēmijas orķestri, Gruzijas Nacionālo simfonisko orķestri un, protams, Ventspils Mūzikas skolas simfonisko orķestri. 2012.gadā čellists uzņemts Šveicē populārā kamermūzikas ansamblī "Odeonas salonorķestrī" un kvartetā "Quartetto Riva", ar kuru uzstājies Vācijā, Šveicē un Nikaragvā. No pagājušā gada augusta viņš ir pedagogs Binningen-Bottmingen (Bāzeles reģiona) bērnu mūzikas skolā.

Piektdien plkst. 13.00 ikvienam būs iespēja tikties ar Mārci Kuplo un Akani Matsumurai Ventspils Mūzikas vidusskolas zālē. Pirms tam abi mūziķi sniegs meistarklases jaunajiem čellistiem un pianistiem.

Koncertā Pārventas bibliotēkā skanēs L. van Bēthovena, F. Šūberta, D. Šostakoviča, S. Rahmaņinova un A.Glazunova skaņdarbi čellam un klavierēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: