Ventspils pilsētas pludmalē Samsung Wave Kite Party 2010 pasākuma ietvaros kopā pulcējās gan kaitborda entuziasti, gan profesionāli sportisti.

Sacensībās piedalījās aptuveni 100 braucēji no visām Baltijas valstīm un Krievijas. Tāpat festivāla ietvaros notika semināri kaitborda iesācējiem un citas pludmales izklaides, kas tika plaši apmeklētas.

Sacensības notika Freestyle (brīvstils) un maratona disciplīnās. Vīriešu konkurencē Freestyle sacensībās uzvarēja Jonas Krisciunas no Lietuvas, aiz sevis attiecīgi atstājot igauni Risto Korgemae un Oskaru Brīvkalnu no Latvijas.

Maratonā visu goda pjedestālu aizņēma viesi no Lietuvas: pirmais Viktoras Šeputa, otrais Arturas Morauskas, trešais Arturas Gudauskas. Sacensību kopvērtējumā uzvaras lauri tika jau minētajam lietuvietim Viktoram Šeputam, bet otro vietu spēja izcīnīt latvietis Oskars Brīvkaln, aiz sevis atstājot vēl vienu Lietuvas sportistu Arturas Gudavskas.

Sieviešu konkurencē pārliecinoši labākā bija lietuviete Kristina Kekyte, kura uzvarēja gan Freestyle, gan maratona sacensībās, tādejādi triumfējot arī kopvērtējumā. Freestyle otro vietu ieguva Santa Vēvere, bet trešo igaune Triina Prei. Maratonā otrā vietu ieguva Ieva Strode, trešajā vietā atstājot Trinu Trei. Kopvērtējumā sudraba godalgu saņēma latviete Santa Vēvere, bronzu Igaunijas pārstāve Triina Trei.

Sacensību organizators Larss Āboliņš Ventas Balsij sacīja, ka pasākums izdevies vienkārši ideāli – bija vējš, saule, pūķi - varēja lidot lielā tālumā. Lieliskākus laika apstākļus būtu grēks vēlēties. Āboliņš sacīja, ka pasākums noteikti notiks arī nākošgad un, ja izdosies sadarboties, tad arī Ventspilī. Galvenais, ka cilvēkiem patika un bija apmierināti ar pasākuma norisi, tā Larss. Noslēgumā Āboliņš pateicās atbalstītājiem: Ventspils pilsētas domei un Olimpiskajam centram Ventspils. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: