Bronzas medaļas Lietuvā notiekošajā Eiropas čempionātā basketbolā izcīnījusi Latvijas U-18 junioru izlase, kas spēlē par trešo vietu pārliecinoši apspēlēja Serbijas vienaudžus - 75:49 . Medaļas palīdzēja izcīnīt arī „Ventspils augstskolas” spēlētāji Dāvis Čoders un Kārlis Apsītis.

Abi ventspilnieki tika iekļauti U – 18 izlasē un trenera Ziedoņa Jansona vadībā devās uz Lietuvu, lai cīnītos par medaļām.

Dāvis Čoders izlases sastāvā aizvadīja visas deviņa spēles, vidēji laukumā pavadot 13 minūtes, gūstot 2 punktus, iegūstot 0,9 atlekušās bumbas un 1,2 reizes atdodot rezultatīvu piespēli.

Savukārt Kārlis Apsītis aizvadīja septiņas izlases spēles Eiropas čempionātā, vidēji laukumā pavadot 9,7 minūtes, gūstot 1,7 punktus, iegūstot 1,6 atlekušās bumbas un 0,3 reizes atdodot rezultatīvu piespēli.

Kopumā čempionāta laikā Latvijas juniori izcīnīja sešas uzvaras - pār Zviedriju, Franciju, Spāniju, Poliju, Horvātiju un Serbiju, taču piedzīvoti arī trīs zaudējumi - Slovēnijai, Lietuvai un Krievijai. Izlase pelnīti otro reizi Latvijas vēsturē izcīnījusi bronzas medaļas U-18 junioru čempionātā, tomēr šai komandai priekšā vēl Pasaules U-19 čempionāts, kas nākamgad norisināsies Liepājā, Valmierā un Rīgā.

BK „Ventspils” lepojas ar saviem spēlētājiem, kuri šobrīd pārstāv jauniešu komandu „Ventspils augstskolu” un cer, ka Dāvis un Kārlis drīzumā varēs papildināt BK „Ventspils” komandu, kā arī būs neaizstājami Latvijas izlases rindās visās vecuma grupās. Apsveicam!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: