Ventspils Piedzīvojumu parkā nākamajā sestdienā, 7.augustā, notiks starptautiskas sacensības BMX un MTB treilu disciplīnā „Kalna nobrauciena karalis 2010 – Lemberga balvas izcīņa”.

Uz šīm Baltijā lielākajām sacensībām, lai cīnītos par Aivara Lemberga personīgajām balvām, ieradīsies braucēji no visas Latvijas, kā arī kaimiņvalstīm Lietuvas, Zviedrijas un Krievijas. Tādēļ Ventspils ekstrēmo sporta veidu klubs „VEST” aktīvi darbojas, lai izveidotu divas sarežģītības ziņā atšķirīgas trases un lai radītu pasākumu, kas būtu interesants ne tikai pašiem braucējiem, bet arī skatītājiem.

Treili ir speciāli veidota kalna nobrauciena trase ar zemes uzbērumiem, tramplīniem un virāžām, kas paredzēta BMX un MTB freestyle (brīvā stila) riteņiem. Ventspils Piedzīvojumu parkā šāda trase tika atklāta pagājušajā gadā. Galvenais parka treilu veidotājs Oskars Ābele stāsta: „Šogad pie treiliem esam īpaši daudz strādājuši un treili būs ļoti interesanti, jo ir nākuši klāt dažādi jauni veidojumi un konstrukcijas. Nedaudz esam uztraukušies par laika apstākļiem, bet ceram, ka lietusgāzes trasi nesabojās.”

Oskaru priecē arī fakts, ka jau tagad sacensībām reģistrējušies spēcīgākie Latvijas braucēji, kā arī ļoti spēcīgi braucēji no ārzemēm: „Man liekas, ka šī gada pasākums būs daudz iespaidīgāks nekā iepriekšējais un sacensību līmenis būs tiešām augsts”.

Papildus sacensībām līdzjutēji varēs vērot velotriāla kluba „Karters” trikus, Latvijas labāko skeitbordistu sacensības uz mini-rampas, kalna dēļu nobraucienus un „Triecienspēka” snovborda šovu. Iesildīšanās sacensībām 7.augustā sāksies plkst. 15:00, finālbraucieni paredzēti ap plkst. 18:30, bet apbalvošana – plkst. 20:00. Jau šobrīd braucēji var reģistrēties sacensībām kluba „VEST” mājas lapā www.vest.lv un sekot līdzi jaunākajām aktualitātēm.

Sacensības organizē Ventspils ekstrēmo sporta veidu klubs „VEST” sadarbībā ar Olimpisko centru „Ventspils”. Sacensību uzvarētājiem balvas arī no firmām „Mystic”, „Rite.se”, „RedBull”. Pasākumu atbalsta: „Volkswagen centrs Ventspils”, „Storent”, „Užavas alus”, „Stender’s Pica”, „Ventspils miesnieks”, „Druvas saldējums”, „Snickers”, „Fazer maiznīca” Informatīvais atbalsts: Draugiem.lv, Kurzemes radio, Esyget.lv, Sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: