Sestdien olimpiskā centra „Ventspils” stāvlaukumā pie Reņķa dārza, notika jau ceturtais konkursa Gada jaunais autovadītājs 2010  reģionālais pusfināls.

Ventspils turnīra dalībniekiem, 16-18 gadus veciem jauniešiem, kuriem ir „baltās tiesības”, bija iespēja ne tikai apliecināt savas zināšanas drošā ceļu satiksmē un braukšanas prasmē, bet arī iepazīt pasažieru autobusa manevru specifiku un klātienē noskaidrot ar braukšanu saistītas nianses no ievērojamākās latviešu autosportistes, projekta „Be Fast” instruktores Karlīnes Štālas.

Pateicoties uzņēmumu „Ventspils Reiss”, „Ventspils labiekārtošanas kombināts” un „Venttests” atbalstam, dalībnieki un līdzjutēji varēja pārliecināties par drošības jostu nepieciešamību automašīnas apgāšanās un frontālās sadursmes brīdī. Bija arī unikāla iespēja pārbaudīt savu kustību koordināciju, izmantojot alkohola ietekmi imitējošas brilles.

Konkursa reģionālie turnīri notiek desmit dažādās Latvijas pilsētās – Jēkabpilī, Talsos, Rēzeknē, Ventspilī, Daugavpilī, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Rīgā un Gulbenē. Katra turnīra uzvarētājs gūst iespēju izbraukt kopā ar Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas pārstāvjiem, brāļiem Neikšāniem, savukārt trīs pirmo vietu ieguvēji – tiesības pārstāvēt savu pilsētu nacionālajā fināla kārtā, septembra beigās.

Konkursa organizatori ir aģentūra Zebra, un tas tiek īstenots, pateicoties Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, CSDD un Swedbank atbalstam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: