Nedēļas nogalē, 10. - 11. martā, Ventspils Augstskola pirmo reizi piedalījās starptautiskajā izglītības izstādē Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, kuru pārstāvēja Ventspils Augstskolas speciāliste ārējo sakaru jautājumos Liene Liepiņa.

Izstādē Ventspils Augstskola piedalījās kopā ar citām Latvijas augstskolām, kuras kopā prezentēja Latviju kā potenciālo gala mērķi visiem ārzemju studentiem.

Kā norāda Liene Liepiņa: „Potenciālo studentu interese ir ievērojami liela, kas saistīta ar to, ka vietējās augstskolas izglītību var nodrošināt tikai 30% no studēt gribētājiem. Pateicoties labai ekonomiskajai situācijai, topošo studentu vecāki var atļauties savas atvases sūtīt studijām ārzemju augstskolās. Salīdzinājumā ar Turcijas studentiem, Azerbaidžānā ikviens zināja, kur ir Latvija. Azerbaidžānas tirgus ir visai atvērst starptautiskajam izglītības tirgum, ar to ir daudz jāstrādā un nepietiek ar vienu vizītes reizi.”


Šogad Ventspils Augstskola ir aktīvi uzsākusi darbu pie starptautisko studentu piesaisti, jo šobrīd Ventspils Augstskolā tiek piedāvātas studijas angļu valodā bakalaura studiju programmā Elektronika un divas programmas ir iesniegtas licenzēšanai.

Nākotnē ir plānota Ventspils Augstskolas dalība starptautiskās izstādēs arī Ukrainā, Turcijā un Marokā.

Lielu atbalstu Ventspils Augstskola dalībai starptautiskajās izglītības izstādēs ir saņēmusi no Ventspils pilsētas domes un Akadēmiskā izglītības centra.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: