Šovasar Latvijā atkal notiks divi 3x3 ģimeņu saieti. Pirmais Vidzemē, Kocēnos, no 8. līdz 15. jūlijam, otrais Kurzemē, Kandavā, no 22. līdz 29. jūlijam.
Pasaules latviešu ģimeņu saieti tiek rīkoti, lai padziļinātu latviskās zināšanas, sekmētu latviešu draudzību visos kontinentos un latviskās kopības izjūtu un kultūrvidi Latvijā. 3x3 nozīmē, ka pavadīt nedēļu kopā aicinātas visas trīs paaudzes – bērni, vecāki un vecvecāki no trejām pusēm – no rietumiem, austrumiem un Latvijas.
 
Kocēnu saieta tēma ir atāls – pēc noganīšanas vai nopļaušanas ataugusi zāle. Dalībnieki nedēļas laikā varēs kopt savās saknēs esošo spēku un meklēt jaunas iespējas izaugsmei. Kandavas vārdam ir vairāki skaidrojumi, viens no tiem kandave – zirga atstātas pēdas dūkstīs; iemīta vieta, vieta ūdens malā. Saieta simbols būs pakavs, motīvs – katrs pats savas laimes kalējs.
Abu saietu laikā varēs apgūt gan teorētiskas gudrības, gan darboties praktiski. Būs tradicionālie ģimeņu semināri, politikas ievirze, kustību mākslas un teātra nodarbības, zāļu sievas zelta padomi un latviskie rituāli, būs tradicionālie latviskie danči, dziedāšana nīkšanas laikā utt.
 
Kandavā varēs gatavojot rotas, cepures no doņiem un kļavlapām, saulessargus, lelles un koka rotaļlietas, strādāt ar mālu, ādu, zīmēt, aust, apgleznot porcelānu un stiklu, mācīties peldēt utt. Kocēnos – gatavot ziepes, darināt mežģīnes vārīt ēst, mācīties pazīt putnus, spēlēt ģitāru, darināt savu pirts cepuri un apgūt pirts gudrības utt.
 
Atsevišķas ievirzes būs bērniem, pavisam mazajiem – bēbīšu skoliņa. Noteikti būs novada iepazīšanas ekskursijas un katru vakaru divas kultūras programmas, būs nakts orientēšanās, nakts basketbols. Apvārsnī varēs tikties ar interesantiem, dzīvē daudz sasniegušiem ļaudīm.
Kocēnos saiets notiks pamatskolā, kultūras centrā un sporta namā, bērnudārzā un netālajā atpūtas bāzē. Gulēšana paredzēta uz matračiem klasēs un bērnudārzā, tie, kam nepieciešams lielāks komforts, varēs palikt kāda kocēnieša ģimenē vai tālākās atpūtas vietās.
 
Kocēnu plašajā florbola hallē varēs nodarboties ar šo sporta veidu, savukārt vietējā zirgaudzētavā varēs apgūt zirgu mācību.
 
Kandavas 3x3 saiets notiks Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikumā, visi varēs dzīvot tikko remontētā, labiekārtotā dzīvokļu tipa dienesta viesnīcā. Saieta laikā būs informācija par iespēju nopērties īstā latviskā pirtī. Turpat līdzās viesnīcai atrodas arī ēdnīca; nedaudz tālāk plašs baseins gan bērniem, gan pieaugušajiem, vairāki sporta laukumi, kartinga trase. Skolas apkārtnē ir vairāki avoti, netālu pašu kandavnieku iecienītais Teteriņu ezers.
Interesentiem par Kocēnu 3x3 pieteikuma vēstule līdz 20. maijam jāsūta Dinai un Reinim Cepļiem, Silciema ielā 12a, Rīgā, LV-1024 vai e-pastā koceni3x3@gmail.com. Var zvanīt 29224643.
 
Uz Kandavas 3x3 var pieteikties līdz 1. jūnijam, rakstot uz Pļavas ielu 5-23, Kuldīgā, LV-3301 vai e-pastā: daiga.bitiniece@kurzemnieks.lv Papildus informāciju var saņemt pa tālruni 29463930.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: